Předehřejte troubu na 200 °C.
Cibuli oloupejte a rozpulte. Otrhejte lístky petrželky.
Do mísy robota vložte 85 g cibule a 2 polévkové lžíce plocholisté petrželky.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Stěny mísy oškrábněte stěrkou.
Přidejte 700 g mletého hovězího masa, 2 polévkové lžíce mléka, 1 polévkovou lžíci worcestrové omáčky, špetku muškátového oříšku, 50 g strouhanky, sůl a pepř.
Přiklopte a utěsněte víko.
Robot nastavte na 15 sekund na rychlost 5 a stiskněte tlačítko "Start".
Směs přendejte do jiné nádoby a rozdělte ji na dvě části.
Vytvarujte dva velké válečky.
Do středu listového těsta položte podélně váleček masové směsi.
Na koncích nechte několik centimetrů volného místa.
Navlhčete okraj levé strany vodou.
Pravou stranu těsta přeložte přes váleček a pevně ji přitiskněte. Levou stranu těsta přeložte přes vrchní část a dobře přitlačte, aby se roláda uzavřela.
Navlhčete těsto v horní a dolní části rolády vodou a obě části přeložte tak, aby se roláda uzavřela.
Roládu otočte a nakrájejte ji na 8 stejných dílů.
Postup opakujte s druhým listovým těstem a zbývající masovou směsí.
Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj závitky.
Mezi jednotlivými díly nechte trochu místa.
Závitky potřete žloutkem.
Pečte 30 minut při 200 °C.
Podávejte horké jako aperitiv.
Doporučené produkty