• Rady & Tipy
  • 21.8.2023

Osvěžte se zdravými a rychlými letními recepty

5 (1x)
Osvěžte se zdravými a rychlými letními recepty - header 106.png

Vyzkoušejte naše tipy na letní osvěžující recepty na smoothie či polévky z mixéru - jejich přípravu zvládnete za pár minut. Řekneme vám, co vše k těmto zdravým letním receptům potřebujete a jak si připravíte osvěžující recepty z mixéru, na kterých si pochutnají děti i dospělí.

Tipy na recepty z mixéru vhodné na léto 

Během letních měsíců stoupá rtuť na teploměru k tropickým hodnotám. Abychom létem propluli spokojeně a pohodově, kromě pravidelného pitného režimu se neobejdeme také bez odlehčeného jídelníčku. Co si pod tím představit? 

Pro nejteplejší měsíce v roce jsou jako stvořené lehké, osvěžující a zdravé letní recepty. Jistě ale v době, kdy máte dovolenou nebo volný víkend nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Právě proto není od věci, když se naučíte připravovat rychlé a snadné recepty z mixéru. 

Zamilujete si zejména teplé a studené polévky, milkshaky z čerstvého ovoce nebo zeleninové či ovocné smoothie. Máme pro vás tipy, jak si tyto osvěžující letní recepty připravíte snadno a rychle ve vysokorychlostním mixéruTefal Perfectmix Cook BL83SD30.

Zdravé smoothie recepty: Co na ně nakoupit?

Co si nakoupit na recepty na zeleninové smoothie nebo ovocné smoothie? Tento chutný, zdravý a osvěžující nápoj připravovaný ze zeleniny, ovoce nebo jejich kombinace, můžete umixovat opravdu z různých druhů plodin. 

Z ovoce do smoothie patří například jablka, hrušky, banány, jahody, maliny, meruňky, broskve nebo borůvky. Co se týče zeleniny, ve smoothie vám bude chutnat zejména špenát, mrkev, červená řepa, avokádo, řapíkatý celer, okurka nebo listový salát. 

Vybrat si kombinaci ovoce a zeleniny do smoothie můžete samozřejmě podle své chuti. Do receptů na zdravé smoothie patří i další ingredience. A to například med, javorový sirup, sušené datle, ořechové máslo, řecký jogurt, rostlinná mléka, kokosová voda nebo ovocné šťávy či džusy. 

Recept na smoothie zkuste obohatit i superpotravinami, k nimž patří vlašské ořechy, mandle, chia semínko, lněné semínko, konopné semínko nebo spirulina a chlorella. Ve smoothie vyniknou i bylinky a koření, a to především skořice, zázvor, čerstvá máta, levandule nebo meduňka. 

Tefal Perfectmix Cook BL83SD30 je ideální mixérem na smoothie. Připravit v něm můžete nejrůznější recepty na smoothie, v nichž si vyhrajete s ingrediencemi výše. Podle své chuti si tak uděláte unikátní smoothie sami sobě na míru. Máme pro vás několik receptů, jimiž se můžete inspirovat. 

Smoothie recepty pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook  

Milkshake recept pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Skvělým letní osvěžením, které milují děti i dospělí, jsou také milkshaky neboli mléčné koktejly. Tyto vychlazené mléčné nápoje vaše tělo napumpují cennými vitamíny a spoustou energie. Výtečné milshaky připravíte v mixéru zvláště z čerstvých jahod nebo z čerstvých lesních borůvek. Jak postupovat?

Recepty na polévku ve varném mixéru Tefal Perfectmix Cook

Ve vysokorychlostním mixéru Tefal Perfectmix Cook BL83SD30 připravíte rychle a snadno nejen osvěžující smoothie a milshaky, ale také lahodné polévky. A to jak teplé, tak studené. Hledáte-li konkrétně recept na polévku v mixéru, máme pro vás tip na teplý krém i studenou polévku. Kterou z nich si připravíte jako první?

Letní osvěžení ve formě zdravých a rychlých receptů z mixéru vám umožní proplout horkými měsíci spokojeně a s plnou chutí. Pochutnejte si na osvěžujících receptech z mixéru, které vám dodají energii a vitamíny a které rovněž napomohou k tomu, abyste přečkali letní vedra v opravdové pohodě.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše