• Večeře
  • 16.1.2022

Plněné vinné listy dolma - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

2-17.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
90 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 30 vinné listy
  • 1 cibule
  • 100 g kulatozrnná rýže
  • 1 citron
  • 250 ml zeleninový vývar
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • pepř
  • 0.7 l voda

30 vinných listů blanšírujte 5 minut ve vroucí vodě.

Během přípravy nádivky je nechte vychladnout.

Oloupanou a rozpůlenou cibuli vložte do mísy robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Nasaďte mixovací nástavec.

Vrchním otvorem ve víku přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a stiskněte tlačítko "Start".

Vrchním otvorem ve víku přidejte 100 g kulatozrnné rýže a stiskněte tlačítko "Start".

Přidejte 250 ml zeleninového vývaru, šťávu z jednoho citronu a pepř podle chuti.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Nádivku přendejte do misky.

Vezměte list vinné révy a odřízněte mu stopku.

Položte jej na pracovní plochu špičkou nahoru.

Na spodní část listu naneste 1 lžičku náplně.

Přeložte strany listu směrem ke středu.

Poté přeložte spodní stranu nahoru a pevně srolujte až ke špičce.

Postup opakujte se zbytkem náplně a zbývajícími listy.

Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.

Dolmas naskládejte těsně vedle sebe do vnějšího parního koše.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Umístěte vnější parní koš na víko a stiskněte tlačítko "Start".

Před podáváním nechte dolmas alespoň hodinu vychladnout.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše