30 vinných listů blanšírujte 5 minut ve vroucí vodě.
Během přípravy nádivky je nechte vychladnout.
Oloupanou a rozpůlenou cibuli vložte do mísy robota.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Nasaďte mixovací nástavec.
Vrchním otvorem ve víku přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a stiskněte tlačítko "Start".
Vrchním otvorem ve víku přidejte 100 g kulatozrnné rýže a stiskněte tlačítko "Start".
Přidejte 250 ml zeleninového vývaru, šťávu z jednoho citronu a pepř podle chuti.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Nádivku přendejte do misky.
Vezměte list vinné révy a odřízněte mu stopku.
Položte jej na pracovní plochu špičkou nahoru.
Na spodní část listu naneste 1 lžičku náplně.
Přeložte strany listu směrem ke středu.
Poté přeložte spodní stranu nahoru a pevně srolujte až ke špičce.
Postup opakujte se zbytkem náplně a zbývajícími listy.
Do mísy robota nalijte 0,7 l vody.
Dolmas naskládejte těsně vedle sebe do vnějšího parního koše.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Umístěte vnější parní koš na víko a stiskněte tlačítko "Start".
Před podáváním nechte dolmas alespoň hodinu vychladnout.
Doporučené produkty