• Večeře
  • 26.1.2022

Pohankové rizoto se sýrem Fourme d'Ambert - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-22.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
17 min
Vaření
Vaření
23 min

Suroviny

  • 200 g pohankové crozety
  • 1 šalotka
  • 30 ml olivový olej
  • 100 ml suché bílé víno
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 20 g smetana
  • 70 g sýr Fourme d'Ambert
  • sůl
  • pepř

Pohankové crozety můžete nahradit rýží arborio.

Oloupejte šalotku a rozpulte ji.

Dejte ji do nádoby robotu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Pomocí špachtle oddělte směs od okrajů mísy.

Přidejte 20 ml olivového oleje. 

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Do robota dejte míchací nástavec a přidejte 200 g pohankových crozet a 10 ml olivového oleje. 

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přilijte 100 ml bílého vína.

Po uvaření přilijte 500 ml zeleninového vývaru otvorem ve víku a stiskněte „Start“.

Po uvaření osolte, opepřete a přidejte 20 g smetany a 70 g sýra Fourme d'Ambert. 

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše