• Rady & Tipy
  • 8.11.2022

Poradíme, jak na rychlé a levné vaření

header 44@2.png

Chcete ušetřit finance nebo máte málo času? Přinášíme vám několik efektivních tipů, jak si levně, rychle a zdravě připravíte kvalitní jídlo svépomocí bez polotovarů. Abyste neprojedli celou výplatu, je pro vás přeci jenom výhodnější vařit doma.

Ekonomické vaření: Jaké suroviny k němu použít

Pokud aktuálně řešíte, jak se levně stravovat a zároveň mít zdravý a vyvážený jídelníček, základem je správný výběr surovin. Jaké suroviny tedy použít k levnému a zdravému vaření? Doma by vám neměly chybět brambory, rýže, těstoviny, čočka, fazole, jáhly, vejce, mouka, rostlinný olej, sůl, cukr, koření, mléčné výrobky, sezonní ovoce a zelenina a také základní druhy masa.

Jestliže přemýšlíte nad tím, jak vařit levně, naučte se připravovat pokrmy dle ročního období ze sezonních potravin. Například sezonní ovoce a zelenina mají nižší cenu nebo si je můžete přímo sami vypěstovat na zahrádce. Základem levného vaření je navíc nakupovat pouze nezbytné suroviny, z nichž ovšem můžete vykouzlit chutná a zdravá jídla.

Tipy, jak vařit zdravě a levně: Přípravu jídel si pečlivě rozplánujte

Zajímá vás, jak se levně stravovat? Základem je, abyste si přípravu jídel pečlivě rozplánovali a zaměřili se i na promyšlený nákup surovin. Vytvořte si například dopředu týdenní jídelníček, v rámci kterého si přesně rozepište všechny denní chody. A právě podle tohoto předem připraveného jídelníčku proveďte také promyšlený nákup jednotlivých ingrediencí, které jsou potřeba a které doma zrovna nemáte.

Co se vám naopak vyplatí nakupovat do zásoby ve velkých baleních? Nejlépe trvanlivé sypké potraviny, v případě kterých víte, že je při vaření či pečení budete velmi často používat. V akcích je tak výhodné si do zásoby nakoupit těstoviny, rýži, luštěniny, mouku a přísady na pečení, které uchovávejte nejlépe ve spíži či potravinové skříni.

A co by vám nemělo chybět v lednici? Základními surovinami, které byste měli mít doma v lednici, patří vejce, mléko, máslo, bílý jogurt, čerstvá zelenina, hořčice, kečup a některé druhy ovoce. Které základní potraviny zase patří do mrazničky? Základní druhy masa, ryby, mražená zelenina, mražené ovoce a mražené houby.

Ptáte se, jak se levně stravovat?

Z kombinace výše uvedených surovin připravíte rychle, snadno, levně a také zdravě spoustu báječných receptů. Aby vám šlo levné vaření opravdu dobře od ruky, chce to mít i správnou výbavu pro přípravu jídel. Rychle, snadno a s použitím základních surovin uvaříte zejména v multifunkčním hrnci Cook 4 Me+ Connect od Tefalu, který umožňuje vaření v páře, tlakové vaření, klasické vaření se třemi úrovněmi teploty, pečení, smažení a také opékání. Tento chytrý pomocník umí také udržovat teploty, takže pokrm zůstane po uvaření stále teplý.

Cook4Me+ Connect je chytrý hrnec, ve kterém vaření probíhá automaticky. Stačí jej pomocí aplikace My Cook4me, která je volně ke stažení na  Google Play nebo  App Store, spárovat se svým mobilem a následně se pustit do levného, rychlého a zdravého vaření. 

Levné recepty na oběd i večeři pro Cook 4 Me+ Connect: Kde brát inspiraci?

Řešíte, kde brát recepty na levná jídla a co uvařit k obědu za pár korun? V mobilní aplikaci Tefal určené pro multifunkční hrnec Cook4Me+ Connect naleznete stovky levných, rychlých a zdravých receptů, který vám tento chytrý pomocník během chvilky připraví. Velkou výhodou rovněž je, že aplikaci My Cook4me můžete aktualizovat také o své vlastní recepty na levné jídlo.

Multifunkční hrnec Cook4Me+ Connect je určený nejen pro ekonomické vaření. Uvítají jej rovněž lidé, kterým nezbývá příliš času na přípravu jídel. Tefal Cook 4 Me+ Connect představuje totiž vašeho osobního asistenta v kuchyni, který zvládne levné i rychlé recepty.

Dle instrukcí v mobilní aplikaci stačí do chytrého hrnce vložit všechny potřebné základní suroviny. Následné vaření v Cook4Me+ Connect již nemusíte nijak kontrolovat, vše probíhá automaticky. Tento chytrý multifunkční hrnec vás krok za krokem dovede až k výslednému lahodnému pokrmu.

Jelikož si v Cook4Me+ můžete připravit jídlo až pro 6 osob, je to ideální pomocník také na recepty na více dní, jako jsou třeba zapečené brambory, francouzské brambory s uzeninou, šunkofleky nebo zapečené těstoviny s kuřecím masem a špenátem. V tomto chytrém hrnci, tak zvládnete levné a rychlé recepty nejen pro sebe, ale také pro svou vícečlennou rodinu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše