• Večeře
  • 28.1.2022

Quinoa, dýně a granátové jablko - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

9-2.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 350 g dýně hokaido
  • 4 čajové lžičky javorový sirup
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • sůl
  • 1 polévková lžíce sezamová semínka
  • 170 g quinoa
  • 1 granátové jablko
  • 2 hrstky baby špenát
  • 4 polévkové lžíce sezamový olej
  • 2 polévkové lžíce sójová omáčka
  • 1 polévková lžíce mletý zázvor

Předehřejte troubu na 180 °C.

400 g dýně omyjte, zbavte jader a nahrubo nasekejte.

Vložte kousky dýně do mísy kuchyňského robotu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Stěrkou setřete stěny mísy.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj dýni.

Dýni zalijte 2 lžícemi olivového oleje, 2 lžičkami javorového sirupu, posypte solí a sezamem.

Pečte na 180 °C po dobu 25 min.

Do mísy kuchyňského robotu dejte 170 g quinoi, zalijte vodou.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Po uvaření quinou sceďte a nechte trochu vychladnout.

Připravte marinádu:

Zapojte nástavec mixéru.

Do mísy kuchyňského robotu vložte dvě polévkové lžíce sezamového oleje a sójové omáčky, jednu lžíci práškového zázvoru a dvě lžičky javorového sirupu.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Quinou podávejte s uvařenou dýní, baby špenátem, semínky granátového jablka a dresinkem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše