• Recenze
  • 23.5.2021

Recenze na vysokorychlostní mixér Tefal InfinyMix+ od @zhubnivkuchyni

DSC_0436.JPG

Kvalitní mixér je podle mého názoru nezbytným pomocníkem v každé domácnosti. Při přípravě krémového pyré, zdravého ovocného smoothie nebo pomazánky k pečivu mi došlo, že bez pořádného mixéru se doma prostě neobejdu. A právě mixér Tefal InfinyMix+ jsem si naprosto zamilovala, protože dokáže vytvořit tu nejkrémovější a nejhladší konzistenci pokrmu a přesně to od mého mixéru očekávám. A jaké jsou další důvody, proč si vybrat právě mixér Tefal InfinyMix+?

Balení a vzhled mixéru Tefal InfinyMix+

DSC_0415.JPG
Velmi jsem ocenila, že součástí balení není jen samotný základní mixér, ale také nádoba na smoothie s uzávěrem, kartáč na čištění a pěchovadlo. Velmi mě zaujala také kuchařka s recepty, která je také součástí balení a byla pro mě opravdu skvělým pomocníkem v začátcích, kdy jsem se s mixérem seznamovala a učila pracovat. Kuchařka vám totiž poradí, jak jednotlivé potraviny do mixéru vkládat pro dosažení toho nejlepšího výsledku, a také jaké programy zvolit. Díky tomu jsem si osvojila základní funkce mixéru a teď je pro mě ovládání naprostá hračka. Stejně tak je naprosto skvělé to, že se dozvíte, co všechno se dá v mixéru připravit a nejste tak omezeni jenom na přípravu smoothie a polévky. 

Díky nadčasovému vzhledu, který kombinuje černou a stříbrnou barvu, se stolní mixér InfinyMix+ hodí do každé moderní kuchyně. Tento elegantní design podporuje také digitální obrazovka a dotykové ovládání. Nejprve jsem se bála, že právě toto ovládání bude trošku problém, protože v kuchyni se může stát, že pracujete s mokrýma rukama, které si často s digitálními obrazovkami nerozumí. Ale mokré ruce mixéru vůbec nevadí a ovládá se bez jakéhokoli problému.   

Moc se mi líbí také to, že nádoba na mixování je opravdu velká, má objem 1,75 l, a tak je ideální i pro mixování většího množství omáčky k masu, různých pyré a krémových polévek, což ocení i ti, kteří vaří pro celou rodinu. Naopak pokud si chcete udělat pouze rychlou zdravou svačinku, například ve formě smoothie, určitě oceníte jako já právě menší nádobu, ke které je i uzavíratelný vršek. Takže smoothie máte hotovo během pár vteřin, stačí nádobu uzavřít a vzít si ji sebou do práce nebo dát dětem do školy. Nádoby jsou navíc vyrobeny z odolného tvrdého plastu, takže se jí opravdu nemusíte bát svěřit do rukou i dětem.

Základní funkce mixéru


Práce s mixérem není nijak zvlášť náročná. V balení najdete snadný a pochopitelný návod a po otevření krabice můžete během pár minut rovnou mixovat. Na výběr je 5 automatických programů, například program smoothie nebo sorbet, kde stačí jedno kliknutí a máte rozmixováno. Je však skvělé, že si také můžete délku a výkon mixování nastavit sami manuálně.
DSC_0427.JPG
Mixér si poradí i s tvrdšími surovinami, jako jsou například ořechy nebo led, což mě opravdu překvapilo a velmi potěšilo. Díky tomuto mixéru si tak můžete dopřát nejen ovocné smoothie a různé omáčky k masu, ale také vytvořit třeba ledovou tříšť, a dokonce si s jeho pomocí upéct i rychlý dezert. Navíc je výhodou, že nemusíte pořád mixér vypínat a otevírat, abyste ze stěn pokrm stírali, ale pomůžete si krásně pěchovadlem během mixování. Díky spirálovému víru je vše stahováno dolů směrem k nožům, takže nic nepřijde nazmar. Všimla jsem si, že mixér má opravdu vysoké otáčky a myslím si, že také díky nim vše krásně vymixuje do hladké konzistence, z čehož jsem naprosto nadšená, protože je to hlavní věc, kterou od kvalitního mixéru očekávám. 

DSC_0432.JPG
Velmi mě zaujaly také bezpečnostní prvky, jako je například zapnutí mixéru až ve chvíli, kdy je víčko pevně uzavřené a zacvaknuté. To podle mého názoru ocení především maminky, kterým v kuchyni pomáhají děti, protože se nemusí bát, že by je mixér jakkoli poranil. Zároveň však můžete do mixéru potraviny přidávat i během mixování, a to za pomocí malého otevíratelného otvoru ve víčku. Dále mě velmi potěšila funkce clean, která vám zjednoduší umývání mixéru, stejně tak jako i kartáč na čištění, který je součástí balení.

Závěrečné hodnocení 

Na mixéru Tefal InfinyMix+ nejvíce oceňuji jeho designový vzhled a zejména pak jeho výkon. Dokáže velmi rychle a snadno rozmixovat i tvrdší potraviny, vše je hladké a krémové. Velmi se mi líbí jeho snadné ovládání a úplně nejvíce mě potěšila přiložená kuchařka s recepty, které vás naučí s mixérem pracovat. Mixér Tefal InfinyMix+ bych proto s čistým svědomím doporučila úplně každému, kdo má rád kvalitu a miluje vaření tak jako já. 


RECEPT - RYCHLÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY, PEČENÝCH PAPRIK A KOKOSOVÉHO MLÉKA

RECEPT NA RYCHLOU POMAZÁNKU Z PEČENÝCH PAPRIK 


Recenze a recept od @zhubnivkuchyni

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše