• Příběhy
  • 19.5.2023

Rozhovor s fashion influencerkou Lenkou Madlenovou @sty.le.mon o životě a o barvách

Lenka Madlenova rozhovor sty.le.mon.jpg

Žlutá, modrá, oranžová, zelená, co to přesně znamená? Čistý POP Pure POP - nový barevný ruční napařovač od Tefalu, který svými barvami rozaří život nejen influencerce Lence Madlenové.

Jako blogerka a influencerka se věnujete módě. Barevné módě. Dokážete si představit život bez barev?

Jak se říká, nikdy neříkej nikdy. Člověk se zároveň mění, a tak neumím říct, co bude za 10-20 let. Pro mě je důležitá přítomnost – momentálně mě barvy dělají šťastnou a dodávají mi spoustu radosti a energie, a to je pro mě důležité. Teď si to tedy představit neumím.

Jaký je váš vztah k barvám a jaká barva je vaše nejoblíbenější?

Barvy jsou pro mě radost, energie, optimismus. Dodávají mi do života spoustu pozitivních věcí a jsem ráda, že to šířím i do okolí. Miluji všechny syté barvy, ale pokud bych měla vybrat jen jednoho favorita, byla by to žlutá. Obklopuji se jí nejvíce nejen ve svém šatníku, ale také doma v interiéru. A proč? Zkuste si na sebe dát třeba žluté šaty a uvidíte.

Máte ráda pestré barvy. Jak bojujete proti vyblednutí barev na vašem oblečení?

Používám vhodné prací prostředky a oblečení nesuším na přímém slunci. Více než vyblednutí mě ale trápí zabarvení oblečení, protože jsem zvyklá prát všechno barevné oblečení dohromady. To ale vyřeší ubrousky proti zabarvení, které jsou dostupné v drogerii. 

Dá se říct, že móda je pro vás životní styl? Čím se inspirujete při sestavování outfitů?

Móda je pro mě určitě důležitá. Je to část neverbální komunikace, protože svým vzhledem a oblečením umíme světu říct hodně. Při sestavování outfitů se inspiruji všude kolem sebe a chodím s otřenýma očima. Inspirace je totiž všude kolem nás a k pěkné barevné kombinaci mě umí inspirovat i pouliční lampa s vedle stojícím autem. Někdy jsou věci velmi jednoduché a máme je rovnou před nosem, ale častokrát nechodíme s otevřenýma očima a nevnímáme naplno život kolem sebe.

Jako každá žena máte určitě hodně povinností. Kde nacházíte čas sladit svůj outfit?

Ono to už s léty jde samo. Když si ale nevím rady, mrknu na barevné kolo (anglicky color wheel) a vyberu třeba barvy stojící naproti sobě. Barevné kolo je skutečný zachránce as ním máte jistotu, že barevná kombinace bude opravdu oku lahodící. Když se naučíte, jak barevné kolo funguje a jak díky němu můžete kombinovat barvy, změní vám to život.

Připravujete si oblečení večer předem? Jak se o něj staráte?

Většinou si outfit vybírám ráno podle momentální nálady. Je pro mě totiž důležité, abych na sobě měla to, v čem se cítím skvěle ten daný den. Pokud mě ale čeká třeba něco důležitého, outfit si chystám večer den předem. A je to klasicky tak, jak to má asi každý – podívám, jestli na punčochách nemám dírku, jestli někde není nějaký flek, zda všechno hezky voní a je rovné, vyžehlené.

Často cestujete – jak řešíte výběr oblečení na cesty?

Většinou si s sebou beru pár základních kousků, které lze navzájem kombinovat a vytvořím z nich několik outfitů – džíny, bílé tenisky, jednoduché sako. Nejčastěji totiž cestuji s příručním zavazadlem. Beru si většinou oblečení, které je pohodlné a praktické, takové, které se šíleně nepokrčí v kufru, i když teď s cestovní napařovačkou mi tento problém odpadl.

Máte nějaký trik, jak zajistit, že i po delším putování budete vypadat skvěle?

Dejte si na sebe oblíbenou vůni, výraznou rtěnku a usmějte se. To dělá vždy divy.

Jaké máte zkušenosti s ručními napařovači oděvů? Co na nich nejvíce oceníte?

Mně osobně to změnilo život! Do té doby jsem totiž používala jen klasickou žehličku a s ní některé oděvy prostě nevyrovnáte nebo to trvá neskutečně dlouho – třeba takové volánové šaty. S napařovačkou jde všechno rychle a snadno a už bych si bez ní neuměla představit život. Je to neskutečně praktická věc, kterou by doma měla mít každá milovnice módy.

Jaká barva ze série ručních napařovačů Tefal Pure POP je Vaše nejoblíbenější?

To je jako kdybyste se ptali matky, které dítě je její nejoblíbenější, haha. Všechny jsou krásné a já jsem ráda, že Tefal našel odvahu a udělal krásnou edici plnou sytých barev. Bílé a černé elektroniky je totiž na trhu už dost. Život je příliš krátký, rozbalme to s barvami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše