• Rady & Tipy
  • 26.4.2022

Snadné vaření - tipy na rychlé obědy a večeře

header 5@2.png

Zkuste s námi rychlou a snadnou kuchyni. Poradíme vám, jak na efektivní přípravu obědů a večeří, abyste načerpali dostatek energie. Na těchto denních chodech si zaručeně pochutnáte, navíc jejich přípravou nebudete jakkoli ztrácet čas.

Tipy, jak na rychlý a snadný oběd

Přemýšlíte nad tím, jak uvařit rychlý oběd? Vyzkoušejte snadné vaření, které je zárukou toho, že si na obědu pochutnáte a zároveň při jeho přípravě neztratíte moře času. Díky rychlým snadným obědům si můžete dopřát teplé jídlo každý den. Co je jejich základem?

Rychlý oběd, který zvládnete do 30 minut, si zkuste uvařit ze surovin, které vyžadují velmi krátkou tepelnou úpravu. Rychlým receptem na oběd je například kuřecí steak se zeleninovou oblohou nebo pstruh na másle s bylinkami. Dali byste si naopak rychlý oběd bez masa? Vsaďte na lívanečky, palačinky, brokolicové placičky nebo lehký bramborový salát bez majonézy.

Jak na rychlou a snadnou večeři? Přinášíme inspiraci

Chtěli byste si naopak připravit rychlou a chutnou večeři? I v tomto případě se pusťte do snadného vaření. Vyzkoušejte například rychlou večeři z těstovin, brambor, rýže nebo kuřecího masa. Tipem na rychlou večeři jsou například těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, francouzské brambory nebo vaječná omeleta se zeleninou.

Může být rychlé vaření zdravé?

Výsledkem snadného vaření není pouze chutný pokrm. Pokud použijete správné ingredience, rychlé vaření bude zároveň velmi zdravé. K tomu, abyste mohli rychle, chutně a zdravě uvařit, použijte zejména různé druhy ovoce a zeleniny, bílé maso (kuřecí, krůtí, králičí), ryby či mořské plody. Do zdravého vaření patří rovněž luštěniny, mléčné výrobky, vejce, brambory, celozrnná rýže, celozrnné těstoviny nebo ovesné vločky.

V případě zdravého a snadného vaření vyřaďte sádlo a používejte raději zdravé rostlinné oleje. Vyzkoušejte například olivový olej, sezamový olej, avokádový olej nebo lněný olej.

Základ rychlého, snadného a zdravého vaření: Způsob přípravy pokrmu

Chcete-li si rychle a snadno připravit zdravý oběd nebo zdravou večeři, velmi záleží také na způsobu přípravy daného pokrmu. Zapomeňte proto na smažení, mnohem zdravější je rychlé opékání na minimu oleje, dušení a také pečení. Všechny tyto zdravé úpravy jídla zvládnete díky sadě chytrého nádobí Tefal Ingenio, se kterou je vaření opravdu snadné a rychlé.

V pánvích či hrncích s nepřilnavým povrchem Tefal Ingenio můžete pokrm nejen zdravě opékat a dusit. Stačí odejmout rukojeť a předpřipravený oběd či večeři dát dopéct do trouby. Tímto způsobem můžete dle libosti vařit mezi sporákem a troubou a výrazně tak ušetřit čas.

Večeře pro snadné usínání: Co večer jíst a čemu se vyhnout?

Jídlo, které si dá člověk před spaním, velmi ovlivňuje kvalitu spánku. Jak tedy vypadá večeře pro snadné usínání? Kvalitu spánku vám zlepší mořské ryby, které jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin uklidňujících nervový systém. Vsaďte také na bílkoviny, které najdete v kuřecím masu či mléčných výrobcích. Pomohou vám i celozrnné potraviny jako pohanka, celozrnné těstoviny či tmavá rýže, které obsahují hořčík. Právě tento minerál příznivě ovlivňuje nervový systém, podporuje usínání a zlepšuje kvalitu spánku.

Jakým pokrmům se večer naopak vyhnout? Zejména potravinám s vysokým obsahem nasycených tuků, které se špatně tráví. Jde zejména o hovězí maso a tučné vepřové maso. Večer také nekonzumujte uzeniny a tvrdé sýry.

Tip na rychlý zdravý oběd: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a brokolicí

Potřebujete:

●      300 gramů těstovin (kolínek nebo vrtulek)

●      1 menší brokolici rozlámanou na růžičky

●      200 gramů kuřecích prsou

●      2 stroužky česneku

●      150 mililitrů smetany na vaření

●      kapku olivového oleje

●      sůl, pepř a muškátový oříšek na dochucení

Postup:

1. Uvařte těstoviny a slijte z nich vodu.

2. V pánvi Tefal Ingenio opečte na kapce olivového oleje kuřecí prsa a růžičky brokolice. Směs dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.

3. Ke kuřecímu masu a brokolici přidejte uvařené těstoviny. Vše dobře promíchejte a na závěr zalijte smetanou na vaření.

4. Z pánve Tefal Ingenio odcvakněte rukojeť a těstoviny s kuřecím masem a brokolicí dejte péct do zlatova do rozehřáté trouby.

Tip na rychlou večeři: Pečený losos na másle se zelenými fazolkami

Potřebujete:

●      4 kusy filetů lososa po 100 gramech

●      máslo

●      čerstvou citronovou šťávu

●      400 gramů zelených fazolek

●      sůl, pepř a česnek na dochucení

Postup:

1. Filet z lososa omyjte pod tekoucí studenou vodou, osušte papírovou utěrkou a vložte do pekáčku Tefal Ingenio kůží dolů. Je důležité, abyste tento pekáček předem vymazali máslem.

2. Filet z lososa lehce osolte, vložte na něj plátek másla a dejte péct na 180 stupňů Celsia na 20 minut. Upečený filet z lososa zlehka pokapejte čerstvou citronovou šťávou.

3. Lososa na másle podávejte se zelenými fazolkami. Jak si tuto zdravou přílohu připravit? Zelené fazolky spařte horkou vodou a osušte. Následně je krátce orestujte na pánvi s olivovým olejem, dochuťte je česnekem, solí a pepřem a poté 7 minut duste pod pokličkou do změknutí.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše