• Rady & Tipy
  • 13.9.2023

Super tipy na svačiny do školy

5 (1x)
Super tipy na svačiny do školy  - header 112.png

Nastalo období, kdy děti opět chodí každý všední den do školy. Jistě souhlasíte s tím, že každodenní příprava svačiny dává pěkně zabrat. Aby se jídla neopakovala, byla chutná i zdravá, zkuste se inspirovat našimi super rychlými tipy na svačiny pro děti do školy. Poradíme, z čeho a jak je připravit během pár chvil, aby si vaše ratolesti opravdu pochutnaly.

Nošení vlastního jídla do školy na svačinu: Ano, nebo ne?

Co dát dětem na svačinu do školy? Tato otázka se v průběhu školního roku honí hlavou snad každému rodiči malých školáků. Nejlepší volbou je připravovat každý den dítěti svačinu do školy z domácích zásob. Díky nošení vlastního jídla do školy budete mít kontrolu nad tím, co vaše dítě v průběhu dne sní, připravíte mu zdravý a chutný pokrm a zároveň ušetříte i nemalé peníze.

Při správném výběru surovin i s využitím dalších šikovných pomocníků svým dětem připravíte zdravé svačiny do školy, které potěší jejich chuťové buňky a které jim poskytnou i tolik potřebné živiny pro jejich další růst a vývoj. Soustřeďte se na to, aby byly svačiny do školy plnohodnotným denním chodem, který je bohatý na vitamíny, minerály, bílkoviny, vlákninu nebo zdravé tuky. 

Co je tedy nejlepší k jídlu do školy? Svačiny do školy, jejichž součástí je čerstvé ovoce a zelenina, mléčné výrobky, celozrnné pečivo, šunka a libové maso, ořechy a semínka. Je totiž důležité si uvědomit, že zdravá a vyvážena strava je základem dětského jídelníčku. Dětem jako svačinu do školy můžete připravit také výživná jídla, která mají rády. A to například domácí sendviče, toasty, domácí pizzu, pizza šneky z listového těsta, bábovku nebo třeba muffiny. 

Proč nepovolit dětem jídelní automaty? Tuto otázku řeší každý rodič

Nachází se ve škole, kterou vaše děti navštěvují, jídelní automaty? Mohlo by se zdát, že jsou nejlepším způsobem, jak vyřešit jídlo do školy. Jenže chyba lávky. Tyto jídelní automaty často obsahují nezdravá jídla a nápoje, jako sladkosti, chipsy, slazené nápoje, balené sendviče nebo balené bagety, které by měly děti rozhodně omezit. V těchto pokrmech a nápojích najdete totiž přemíru rafinovaných cukrů, tuků, soli i konzervačních látek, které neprospívají zdraví. 

Jestliže budete coby rodiče cílit na nošení vlastního jídla do školy, díky tomu budete mít více pod kontrolou, co vaše dítě v průběhu dne sní. Nechat své ratolesti, aby si ve škole vybíraly jídlo z automatu proto rozhodně není ten nejlepší nápad. Když jim budete doma pravidelně připravovat svačiny do školy, uděláte pro své dítě to nejlepší, co můžete. 

Tipy na bezlepkové svačiny do školy 

Pokud vaše dítě trpí celiakií nebo má nesnášenlivost lepku, je nošení vlastního jídla do školy určeného ke svačině naprostou nutností. I když má vaše dítě potravinové omezení, v současné době máte opravdu spoustu možností, jak připravit chutnou bezlepkovou svačinu do školy. Co by mělo být její součástí? 

Součástí bezlepkové svačiny do školy může být ovoce, zelenina, bezlepkové pečivo, bezlepkové sušenky a oplatky, bezlepkové cereálie a müsli, tvrdý sýr nebo jogurt. V případě vyráběných potravin sledujte vždy pečlivě etiketu, abyste se ujistili, že jsou skutečně bez lepku. 

Do čeho balit svačiny do školy 

Abyste nebyli jako rodiče zděšení, když odpoledne nahlédnete do školní tašky, dětem rozhodně nebalte svačiny do školy pouze do plastových sáčků nebo papírových pytlíků. Pořiďte jim raději dobře uzavíratelný plastový box na svačiny. Vaše dítě uvítá nejen klasické svačinové boxy, ale také boxy na svačiny, které jsou dělené přepážkami, a tak jsou zárukou mnohem pestřejší svačiny. 

Svačiny do školy - recepty 

S plánováním jídla pro vaše děti do školy pomůže  horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 XXL, ve které připravíte spoustu chutných a zdravých receptů. Přinášíme proto tipy na svačiny do školy, které si můžete v tomto šikovném pomocníku během chvíle udělat. 

S využitím horkovzdušné fritézy Tefal Easy Fry máte neomezené možnosti pro přípravu chutných a kreativních svačin do školy pro své ratolesti. Vaše děti budou vděčné nejen za vynikající chuť, ale také za lásku a péči, kterou do přípravy svačin do školy vložíte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše