• Recenze
  • 25.1.2022

Tefal Perfectmix Cook - recenze stolního multifunkčního mixéru od Elišky Bodišové @fit_stepbystep1

Tefal Perfectmix Cook - recenze stolního multifunkčního mixéru od Elišky Bodišové.jpg

Wow, pomyslela jsem si, když jsem odzkoušela poslední funkci. Už nechci jiný.

Ale vezmeme to, hezky popořádku. Jakož to maminka dvou dětí jsem jako první odzkoušela funkci Smooth soup – hladká, krémová polévka. Do nádoby jsem vložila, co jsem doma našla: řepu, mrkev, brambory, cibuli, česnek a sůl. Než jsem vše do nádoby hodila dcera mi jeden kousek mrkve ukradla. Nevadí i tak je toho dost. Zeleninu jsem zalila vodou, zmáčkla funkci polévky a šla si s dětmi hrát. Najednou jsem viděla, jak kus mrkve, který si předtím dcera uzmula letí po pokojíčku, vzala jsem ho a šla hodit do mixeru. Zbývalo už jen pár minut, myslím 4 minuty do konce vaření. Pomyslela jsem si, že se to už nemá šanci uvařit a rozmixovat do hladka, ale i tak jsem s říkala, že lepší malé kousky. Asi dvě minuty před koncem robot začal automaticky vše mixovat.  S mým překvapením rozmixoval polévku úplně do hlaďounka a poradil si i s mrkví, která určitě nebyla uvařena jak ostatní zelenina.

Smooth soup tedy odškrtávám ze seznamu – mixer zvládl na 1*

Jako správná hospodyňka a maminka nebo možná spíše natěšenec jsem se pustila ihned do dalšího receptu. (Děti jedly polévku, a tak jsem měla čas). Další funkce: Compote. Protože to je přesně to, co potřebuji ke svačince. Domácí přesnídávka s bonusem – domácí jablíčka právě sesbíraná na zahrádce. Do nádoby jsem tedy vložila jablíčka – pouze zbavená jadřince, pár koleček mrkve, banán, lžičku skořice a trochu vody, jen na dno nádoby.  Voila luxusní svačinka byla na světě za 15 minut, ještě o něco dřív, než děti dojedly poslední sousta polévky.  Stačila jsem ještě přesnídávku nalít do sklenic, uzavřít a otočit dnem vzhůru, aby se lehce “zavařily“ a já je mohla použít třeba i za týden.  Nakonec jsem do mixeru nalila vodu, zmačkla tlačítko čištění a nechala jsem, aby se robot sám umyl. Pro dnešní den jsem měla hotovo.

Funkce compote a čistění odškrtávám – 1*

Druhý den jsem ke snídani opět využila mého parťáka. Udělali jsme si čerstvé smoothie z pomeračů, které chutnalo excelentně a díky vysokorychlostním otáčkám si poradil i s dužinou a vše rozmixoval do hladka. 

Ke smoothie jsem si umíchala těsto na palačinky. Stačilo jen do nádoby nasypat mouku, vejce, mléko, vodu a zapnout funkci Dessert – Moučník.  Skvělá snídaně byla na světě v cuku-letu.

Děti si hrály a já přemýšlela, co dál by se dalo vymyslet k obědu. V lednici pár zbytku květáku, brambory, pórek, mrkev a žampiony.  Dneska vyzkouším funkci Chunky soup – polévka s kousky.

Očistila jsem tedy zeleninu a houby, společně s kořením jsem hodila do mixeru a mohla si pouklidit. Za nedlouho zazněl zvukový signál a polévka s kousky byla na světě. Děti byly hodné a tak jsem stihla i vyfotit. Mňam. Vonělo to krásně a hned bych si dala, jenže ještě nebyl čas oběda. Chvilku jsem si říkala, že je to škoda, že budu muset polévku ohřívat a už to nebude ono, když tu jsem si všimla, že mixer má funkci udržet teplé. Díky, díky.

Funkce smoothie 1*

Dessertt 1*

Funkce Chuky soup 1*

Funkce Ohřívání 1**

Nový den = nové výzvy a nové zkoušení funkcí v mixeru. Dnes ráno jsem pro nás chystala mléčný koktejl za pomocí programu v mixeru. Nevím, jak jinde doma, ale u nás doma nesmí nikdy chybět banány. Do mixeru jsem vložila už pár dnů staré banány, mléko a zmačkla tlačítko. Pro děti takto stačí, běžná pokojová teplota mléka teď na podzim je pro děti akorát. Pro mě jsem přidala ještě trochu ledové tříště. Do mixeru jsem hodila pár kostek ledu a zmačkla funkci Ice crush.  Hotovo, vychutnáno, výborné, jednoduché, osvěžující. Nový den začal skvěle.

Funkce Mléčny koktejl 1*

Funkce Ice crush 1*

Celý den jsem byla v jednom kole, na večeři si doma vyžádali lassagne. No tak tedy dobře, co bych pro ně neudělala, navíc když s bešamelem mi pomůže muj kámoš Mixer Perfectmix Cook. Mléko, máslo, sůl, muškátový oříšek, stisknout funkcu Hot sause a teplá omáčka je hotová dřív než jsem stačila přichystat ostatní suroviny.

Funkce Hot sauce – 1*

Mezi poslední funkce patří Multigrain milk –rostlinné mléko – přiznám se, ty si doma moc neděláme. Zkoušela jsem asi jednou, ale protože mám ráda výzvy a ráda zkouším nové věci, a ještě více nové chutě, šla jsem do toho po hlavě, 1 litr vody a 100 g sojových bobů – stisknout tlačítko Multigrain milk a už jsem jen čekala. Popravdě nevím, co jsem očekávala, mléko vypadá skvěle, hladce, ale chuť u nás doma asi neoceníme. Příště zkusím mandlové, to bude chutnat určitě o dost lépe. Pro ty, kteří si chtějí připravovat doma rostlinné mléka je to k nezaplacení funkce, protože zmačknete tlačítko a hotovo o nic víc se nestaráte.

Fuknce Multigrain milk – 1*

Úplně nakonec jsem si schovávala funkci Stir, neboli míchání.  Přišlo mi zvláštní, že v mixeru mohu udělat i například nudlovou polévku. Vždyť je to mixer. Krémy OK, ale nudle?  Jasně, že jo, vyzkoušeno podle návodu a aleluja. Bomba. Od teď dělám nudlové polévky zde. Chce to tedy víc než jen naházet do nádoby vše za ráz, přesně to funguje tak, že házím postupně a po zaznění signálu hodím další. Zde jsem se držela receptu a byla jsem nadšená. Přiznám se, že na vývary využívám především Cook4me+, rovněž parťáka od Tefalu, ale věřím, že tuhle funkci ocení ne jeden uživatel.

Funkce Stir -1

Součásti balení je i košík, který vložíte přímo do nádoby, můžete tak vařit například zeleninu v páře nebo třeba nudle zvlášť nebo cokoli Vás napadne.

Mixer má funkci Puls – to například, když si chcete nadrtit oříšky do buchty nebo nyní aktuálně do těsta na Vánoční cukroví.

Na závěr nesmím zapomenout, že mixer má jako jediný svého druhu na trhu odnímatelné dno a nože jdou tak opláchnout zvlášť přiložený kartáčkem.

Sečteno podtrženo, se teď dostáváme na začátek mé recenze. WOW.

Recenze stolního multifunkčního mixéru od Elišky Bodišové @fit_stepbystep1

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše