• Rady & Tipy
  • 23.2.2022

Tipy na domácí grilování za každého počasí

02_22_FB_OptigrillCZ1200x675.png

Grilujete rádi po celý rok? V tom případě pro vás máme tip na skvělý gril. Využijete jej venku, doma i na balkoně. Vzít si jej můžete také s sebou na dovolenou. Jaký gril je tedy takto univerzální?

Univerzální gril, který využijete při každé příležitosti 365 dní v roce

Ptáte se, zda existuje něco jako univerzální gril? Pokud hledáte kvalitní a bezpečný gril na doma, na balkon i na cesty, tím pravým je pro vás Tefal Optigrill Elite. Tento elektrický gril vám každý den v roce nabídne spoustu možností domácího grilování. Chytrý elektrický gril Tefal Optigrill Elite umožňuje snadné grilování v kuchyni, ale i v dalších uzavřených místnostech vašeho domu či bytu. Nejrůznější grilované pochoutky si v něm během chvíle připravíte jak na kuchyňské lince, tak třeba na jídelním stole.

Jelikož disponuje celkem dvanácti automatickými programy, v tomto kontaktním grilu do kuchyně ugrilujete snadno a bez chybičky červené maso na různé stupně propečení. Dále si v něm připravíte třeba delikátní grilované kuřecí maso, burgery, ryby či zeleninu. Tyto suroviny navíc nemusíte při přípravě nikterak hlídat, Tefal Optigrill Elite dokáže pomocí inteligentní funkce odměřit tloušťku masa a vzít v úvahu počet kousků, aby automaticky nastavil dobu přípravy.

Jaký gril pořídit na balkon? Bezkouřový a elektrický

Ne každý vlastní zahradu, kde by mohl grilovat na klasickém grilu na dřevěné uhlí od rána do večera. Pokud však máte možnost grilovat alespoň na balkoně, je to skvělý kulinářský zážitek, který zpříjemní nejeden jarní, letní, či podzimní den. Na klasický gril na dřevěné uhlí však v tomto případě zapomeňte. V důsledku jeho používání hrozí zvýšené riziko požáru, a navíc můžete své sousedy obtěžovat nepříjemným kouřem.

Máte-li chuť na grilované pochoutky připravené bezpečným způsobem, použijte raději bezkouřový gril na balkon, který jednoduše zapojíte do zásuvky. Opět vám přijde vhod Tefal Optigrill Elite. Tento kompaktní univerzální gril má totiž bezpečné použití jak v uzavřených místnostech, tak na balkonech a terasách, kde při grilování nikoho neobtěžujete kouřem. Můžete jej navíc s přehledem používat i v zimě.

Tefal Optigrill Elite se hodí na zahradní party, je to i skvělý gril na cesty

Přemýšlíte nad tím, zda na elektrickém grilu Tefal Optigrill Elite připravíte steaky nebo burgery pro více lidí? Rozhodně to není problém. Tento univerzální gril od Tefalu totiž zvládne až čtyři porce naráz. Je proto skvělým pomocníkem, kterým vám přijde vhod i během zahradní party s přáteli nebo s rodinou. Tuto party můžete pořádat venku na zahradě v kterékoliv roční období. Aby Tefal Optigrill Elite fungoval tak, jak má, stačí mít pouze přístup k elektřině.

A co když hledáte gril do auta na cesty? Pokud si s sebou na dovolenou přibalíte Tefal Optigrill Elite, opět neprohloupíte. Jak v létě, tak na jaře, na podzim i v zimě na něm můžete připravovat nejrůznější grilované delikatesy. Stačí mít pouze přístup k elektrické zásuvce a na dovolené si pochutnáte třeba na grilovaném masu, zelenině nebo burgerech, které připravíte podstatně chutněji a bezpečněji než na opotřebené pánvi pronajatého apartmánu.

Tipy, jak se starat o kontaktní gril Tefal Optigrill Elite

Na Tefal Optigrillu Elite nejen jednoduše připravíte nejrůznější speciality, tento elektrický gril se také velmi jednoduše čistí. Po použití jej nechte vychladnout, vyjměte vnitřní grilovací desky, které jsou z nepřilnavého materiálu, a vložte je do myčky. Samozřejmě můžete desky také umýt v ruce v teplé jarové vodě.

Z grilu dále vyjměte misku, do níž při grilování odkapávala šťáva z masa, a tuto šťávu vylijte. Misku následně rovněž vložte do myčky nádobí. Zbytek elektrického grilu otřete dočista měkkou houbičkou namočenou v teplé jarové vodě. Nikdy neponořujte ani nenamáčejte tělo grilu do vody.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše