• Rady & Tipy
  • 18.11.2022

Tipy na jednoduché a zdravé vaření o Vánocích

header 50@2.png

Připravili jsme pro vás několik tipů, jak letošní Vánoce pojmout zdravou formou. A nebojte, nechceme vás ošidit na kvalitě ani na chuti! Jak tedy na zdravé Vánoce, během kterých si stále přijdou na své vaše chuťové buňky?

Zdravé Vánoce: Jak jich docílit?

Říkáte si, jak na zdravé Vánoce? Vánoční svátky patří k období hodování, které se často neblaze podepisuje na našem tělem. Jaké by to ale byly Vánoce bez smažené ryby, bramborového salátu nebo cukroví? Dobrou zprávou je, že si tyto tradiční vánoční recepty můžete připravit mnohem zdravěji, a přitom stále chutně.

Pokud jste se zapřisáhli, že v letošním roce budete mít zdravé Vánoce, jak by měl váš zdravý vánoční jídelníček vypadat? Naplánujte si v prvé řadě štědrovečerní večeři v odlehčené verzi. A to zdravý bramborový salát bez majonézy a obalovaného kapra smaženého v horkovzdušné fritéze. Na vánoční svátky si rovněž můžete upéct fit vánoční cukroví z celozrnné mouky, v němž to nebudete přehánět s přidanými cukry a tuky. Do zdravého vánočního cukroví můžete rovněž zakomponovat sušené ovoce, ořechy, ovesné vločky, špaldovou mouku nebo quinou. Pokud řešíte, čím v cukroví nahradit bílý cukr, vyzkoušejte obilný slad, třtinový cukr nebo javorový sirup. 

Zdravé vaření o Vánocích: Smažený kapr se salátem ve zdravější verzi

Ptáte se, jak by měly vypadat zdravé vánoční recepty, na kterých si budete pochutnávat během štědrovečerní večeře? V prvé řadě si nachystejte zdravý bramborový salát bez majonézy, jehož příprava je velmi jednoduchá.

Vychladlé brambory, které jste ve slupce uvařili do měkka, oloupejte, nakrájejte a tak, jak jste zvyklí, je smíchejte s nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci. Do této směsi dále přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku a vařenou mrkev. Bramborový salát dochuťte solí, pepřem a čerstvou petrželkou. Na závěr do této směsi přidejte lžičku plnotučné hořčice a bílý jogurt.

Odlehčenou verzi vánočního bramborového salátu již máte hotovou, ale jak na smaženého kapra, aby byl chutný, křupavý a zároveň zdravý? Díky horkovzdušné fritéze Easy Fry & Grill XXL od Tefalu pro vás bude zdravý recept na kapra opravdu snadnou záležitostí. Kapří podkovy obalte klasicky v trojobalu a následně vložte do tohoto přístroje, kam se vejde až osm porcí naráz.

Horkovzdušná fritéza Easy Fry & Grill XXL využívá minimální množství oleje, a přesto díky své technologii zajišťuje dokonalé smažení, které je křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Tato zdravá verze smaženého kapra tak bude prakticky k nerozeznání od “vánoční klasiky”.

Horkovzdušná fritéza Easy Fry & Grill XXL vás zdravě provede celými svátky

Vánoční svátky jsou chvílemi pohody a rodinných setkání. Právě v této době bývá pospolu celá rodina, a tak jistě často musíte řešit, co který den uvaříte. Pokud dbáte na svůj životní styl a chtěli byste pro svou rodinu připravit zdravé recepty na Vánoce, které jsou zároveň chutné, horkovzdušná fritéza Easy Fry & Grill XXL vám bude v tomto ohledu velmi nápomocná. Tento přístroj totiž nabízí snadnější vaření rychlých a zdravých vánočních jídel na každý den, a to vždy až pro osm osob.

Štědrý objem 6,5 litru přitom umožňuje přípravu objemných, lahodných a zdravých vánočních receptů pro každou příležitost. V horkovzdušné fritéze Easy Fry & Grill XXL přitom připravíte až dva různé pokrmy zároveň, které budou hotové ve stejnou dobu.

Co vše můžete v tomto přístroji, který je zárukou chutných a zdravých Vánoc, připravit? Například pečené maso, grilované kuře, domácí smažené hranolky, domácí americké brambory, smažené nugety, řízky, smažené ryby, pečené ryby nebo grilovanou zeleninu, a to vždy ve zdravé verzi s použitím minimálního nebo žádného množství tuku.

V případě přípravy smažených a zároveň zdravých pochoutek se totiž může Easy Fry & Grill XXL od Tefalu pochlubit technologií Extra Crisp, která je zárukou křupavých a dozlatova usmažených pokrmů připravených na o 99 % méně přidaného tuku nežli v klasické fritéze. Například na přípravu 1 kilogramu čerstvých hranolků stačí horkovzdušné fritéze Easy Fry & Grill XXL pouhých 15 mililitrů oleje oproti tradičnímu fritování ve 2 litrech oleje.

Jak na zdravé vánoční recepty s Easy Fry & Grill XXL

Používat horkovzdušnou fritézu Easy Fry & Grill XXL je opravdu jednoduché a zvládne to každý. Tento přístroj obsahuje 8 automatických programů pro přípravu pokrmů, můžete využít také jeho manuální režim. Easy Fry & Grill XXL má velký digitální dotykový panel, který umožňuje extra snadné nastavení.

Hledáte-li pro tuto horkovzdušnou fritézu nové recepty, stáhněte si do svého chytrého telefonu z  Google Play či App Store aplikaci Tefal recepty a mnoho dalšího. Právě zde naleznete také tipy na zdravý vánoční jídelníček, který si snadno připravíte právě s pomocí Easy Fry & Grill XXL od Tefalu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše