• Rady & Tipy
  • 18.12.2023

Trendy pro plesovou sezonu 2023-2024

5 (1x)
Trendy pro plesovou sezonu 2023-2024 - header 132.png

Připravili jsme pro vás trendy pro plesovou sezonu 2023/2024. Inspiruje se a vyrazte na ples v módním stylovém outfitu. Podívejme se společně na to, v čem budete letošní plesovou sezonu zaručeně šik.

Plesová sezona 2023/2024: Co si obléct a být in?

Nová plesová sezona opět klepe na dveře. Pokud se chystáte na konkrétní ples, který pro vás představuje dlouho očekávanou událost, připravit si stylový outfit by mělo být prioritou číslo jedna. Jenže, co si obléct? V plesovém outfitu byste se měli cítit nejen dobře, ale zároveň byste měli vypadat šik. Právě proto je dobré znát módní trendy plesové sezony 2023/2024, mezi nimiž určitě najdete spoustu inspirace.

Tipy na šaty na plesovou sezonu, v nichž letos zazáříte

Plesová sezona 2023/2024 se zanedlouho naplno roztančí, proto je na čase inspirovat se nejnovějšími trendy týkající se plesových šatů. Letošní plesová sezona přeje klasickým a nadčasovým stylům, které jsou zkombinované s moderními prvky. Ať už zvolíte dlouhé plesové šaty na ramínkách, bez ramínek, s dlouhými rukávy či s asymetrickým střihy v horní části, letošní módní trendy přejí kovovým akcentům. Jde například o kovové odlesky barev šatů nebo o doplnění šatů třpytkami či flitry.

V průběhu plesové sezony 2023 se rozhodně neztratíte v plesových šatech v živých a výrazných barvách. Rozhodně se nebojte jasně růžové, smaragdově zelené nebo sytě fialové. Skvěle vypadají také plesové šaty v královské modré nebo tmavě červené. Pokud nechcete na plese barevně vyčnívat, vhod vám přijde další aktuální módní trend, kterým jsou neutrální odstíny. Barva šampaňského, nude odstín nebo světle šedá jsou tak pro plesové šaty určené na letošní plesovou sezonu dokonalou volbou.

In jsou rovněž plesové šaty z lehkých látek, které vytvářejí dojem romantického vzhledu. Plesové šaty klasického střihu ve tvaru písmene A pak střídají nadčasové trendy šaty, které obepínají siluetu, nebo naopak volně splývají až na zem.

Kromě šatů plesová sezona 2023 přeje společenským overalům

Jste-li odvážnější a zároveň se zajímáte o módu letošní plesové sezony, nemusíte si vzít na ples nutně šaty. Plesová sezona 2023 totiž přeje i dámským společenským overalům. A to nejlépe v černé, tmavě modré nebo tmavě šedé barvě. Jestli budou doplněné o třpytky či ušité z lesklého materiálu, bude to ještě bonus navíc.

Pokud stále řešíte, co na sebe na ples v roce 2023 či 2024, kromě aktuálních trendů sledujte, zda pořadatel plesu nespecifikoval určitý dress code. I tato skutečnost vám může velmi usnadnit výběr vašeho outfitu na konkrétní plesový večer.

Jaký oblek na plesovou sezonu 2023/2024?

Pánský plesový outfit na rozdíl od toho dámského tolik nepodléhá módním trendům. V současnosti platí, že pánové by se při výběru nového pánského obleku měli raději vyhnout velkým barevným a vzorovým experimentům. Ideální volbou je pro ně oblek v klasických barvách, k nimž patří černá, tmavě modrá, antracitová nebo béžová.

A jakou košili zvolit k obleku? Nejlépe s dlouhým rukávem, která bude mít bílou, šedou nebo krémovou barvu. Pánové by si rovněž měli vzít na ples kravatu či motýlek. Do klopy svého saka mohou vložit kapesníček, který bude barevně ladit jak s jejich kravatou (motýlkem), tak s partnerčiným plesovým outfitem.

Šaty a obleky si zaslouží péči před plesem i něm

Aby vaše letošní plesová sezona vyšla na jedničku s hvězdičkou, o své šaty či pánský oblek byste se měli náležitě postarat. A to jak před plesem, tak po něm. K tomu vám pomůže  samožehlička Tefal Care For You, v níž společenské oděvy před plesem jednoduše zbavíte záhybů a pomačkání a po plese následně dezinfikujete a osvěžíte. Jakým způsobem tento nepostradatelný pomocník funguje?

Samožehlička Tefal Care For You má podobu napařovací skříně. Stačí tedy do ní na speciálním ramínku zavěsit plesové šaty nebo pánský oblek a zapnout. Společenský oděv za pouhých 10 minut zbavíte záhybů a pomačkání. Zatímco bude tato samožehlička žehlit vaše plesové šaty nebo oblek, vy se zatím můžete chystat na ples. Pánové se například stihnou oholit a učesat, dámy si zase udělají make-up.

V případě samožehličky Tefal Care For You oceníte, že je vhodná pro plesové outfity vyrobené z různých materiálů. Jemné látky tedy nevyjímaje. Vaše oblečení na ples tak díky ní bude působit naprosto bezchybně.

Samožehličku od Tefalu využijete i po plese

Ať už jste byli na městském, hasičském nebo třeba maturitním plese, váš outfit je po této společenské události určitě nasáklý nejrůznějšími pachy. I v tomto případě uvítáte pomoc samožehličky Tefal Care For You.

Zavěste do její napařovací skříně váš společenský oděv a zvolte dezinfekční cyklus. Za 40 minut své plesové šaty či pánský oblek s košilí zbavíte pachů od cigaretového kouře nebo třeba smažených pokrmů. Tímto způsobem svůj plesový outfit také dokonale dezinfikujete. Parní výkon samožehličky Tefal Care For You totiž zlikviduje až 99,99 % virů a bakterií, a to bez použití jakýchkoliv pracích prostředků nebo chemikálií.

Tuto přednost samožehličky Tefal Care For You oceníte zejména v případě společenských oděvů, které se těžko perou a které byste jinak museli dát do čistírny oděvů. Poté, co svůj plesový outfit v Tefal Care For You osvěžíte a dezinfikujete, jej nechte do druhého dne vyvěsit ve volném prostoru a pak jej již můžete schovat až do příští akce plesové sezony v šatní skříni.

Ať už si zvolíte na plesovou sezonu 2023/2024 tradiční outfit, nebo se inspirujete nejnovějšími trendy, nezapomeňte na jedno. O své společenské oděvy se náležitě starejte před plesem i po něm. Při správné starostlivosti váš outfit neztratí na kráse - protancujete s ním minimálně letošní plesovou sezonu a možná několik sezon příštích.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše