• Večeře
  • 16.1.2022

Tuňákové empanadas - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

2-46.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 2 balení balení empanadillas nebo 1 křehké těsto
  • 50 g cuketa
  • 100 g červená kapie
  • 40 g cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 50 ml olivový olej
  • 150 ml drcená rajčata
  • 150 g tuňák
  • sůl a pepř

Empanadas potřete bílkem nebo rozšlehaným vejcem, aby se lépe spojily, a upečte je v troubě.

Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6).

Nakrájejte 50 g cukety a 100 g kapie na kostičky.

Oloupejte 40 g cibule a stroužek česneku, nakrájejte je nahrubo a vložte do robota.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Vyjměte mísu ze základny, nasaďte mixovací nástavec a přidejte 50 ml olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Odstraňte těsnicí víčko, přidejte cuketu, kousky kapie, 150 ml drcených rajčat a dochuťte solí a pepřem.

Vraťte těsnicí víčko zpět a stiskněte tlačítko "Start".

Po uvaření přidejte vrchním otvorem ve víku tuňáka rozděleného na kousky a stiskněte tlačítko "Start".

Naplňte empanadas nebo, pokud jste zvolili křehké těsto, těsto rozválejte a velkou sklenicí vykrájejte kolečka.

Polovinu plochy pokryjte náplní, těsto přeložte do malé taštičky a okraje přitiskněte k sobě.

Empanadas položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 30 minut nebo je usmažte.

Podávejte teplé nebo studené.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše