Empanadas potřete bílkem nebo rozšlehaným vejcem, aby se lépe spojily, a upečte je v troubě.
Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6).
Nakrájejte 50 g cukety a 100 g kapie na kostičky.
Oloupejte 40 g cibule a stroužek česneku, nakrájejte je nahrubo a vložte do robota.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Vyjměte mísu ze základny, nasaďte mixovací nástavec a přidejte 50 ml olivového oleje.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Odstraňte těsnicí víčko, přidejte cuketu, kousky kapie, 150 ml drcených rajčat a dochuťte solí a pepřem.
Vraťte těsnicí víčko zpět a stiskněte tlačítko "Start".
Po uvaření přidejte vrchním otvorem ve víku tuňáka rozděleného na kousky a stiskněte tlačítko "Start".
Naplňte empanadas nebo, pokud jste zvolili křehké těsto, těsto rozválejte a velkou sklenicí vykrájejte kolečka.
Polovinu plochy pokryjte náplní, těsto přeložte do malé taštičky a okraje přitiskněte k sobě.
Empanadas položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 30 minut nebo je usmažte.
Podávejte teplé nebo studené.
Doporučené produkty