• Večeře
  • 28.1.2022

Turecký burek se špenátem a fetou - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

10-48.jpg
Počet osob
Počet osob
3
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
14 min
Vaření
Vaření
16 min

Suroviny

  • 10 yufka těsto nebo trojúhelníkové těsto brick
  • 360 g čerstvý špenát
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička mletý česnek
  • pepř
  • 250 g sýr feta
  • 2 polévkové lžíce voda
  • olej na smažení

Aby se vám konce lépe lepily, můžete místo vody použít i žloutek.

Pro dietnější vaření potřete bureky trochou oleje a pečte v troubě při 180 °C, dokud nebudou upečeny dozlatova.

Umyjte 360 ​​g čerstvého špenátu a vložte jej do mísy kuchyňského robota.

Přidejte 2 lžíce olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Otvorem ve víku přidejte lžičku česneku, pepře a 250 g fety.

Stiskněte znovu 'Start'.

Listy yufky potřete vodou a položte špičkou dolů na pracovní plochu.

Na horní okraj položte 1 až 2 polévkové lžíce špenátové směsi.

Sklopte po stranách a poté stočte do tvaru doutníku.

Na pánvi rozehřejte trochu oleje na smažení a smažte bureky, dokud nebudou zlatohnědé.

Ihned servírujte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše