Kořenovou zeleninu vložíme do grilu na manuální mód na 240 stupňů a grilujeme.
Filet kapra osolíme, posypeme červenou paprikou a přidáme kmín.
Česnek nakrájíme na plátky, přidáme sůl, nožem rozmačkáme a vetřeme do okořeněného filetu.
Filet rozkrájíme na jednotlivé porce, vložíme do rendlíku, zakryjeme pokličkou a necháme uležet.
Předvařené brambory dáme do grilu na manuální mód na 240 stupňů a grilujeme.
Brambory smícháme s grilovanou kořenovou zeleninou a dáme do ledničky vychladit.
Pažitku a cibuli nasekáme najemno, přidáme k brambůrkám a kořenové zelenině. Dochutíme zakysanou smetanou a majonézou a promícháme.
Přiklopíme víkem a dáme do ledničky vychladit.
Jednotlivé naložené porce kapra grilujeme na program ryba 5 minut.
Salát nandáme do hlubšího talíře, na něj položíme porci kapra, ozdobíme čerstvou petrželkou a servírujeme.