• Večeře
  • 26.1.2023

Veganské mexické noky - valentýnský recept na Tefal pánev

Veganské mexické noky - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
12 min

Suroviny

  • 200 ml kokosového mléka
  • 120 ml omáčky enchilada
  • 0,5 lžičky chilli prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 červená cibule, oloupaná a nakrájená
  • 0,5 zelené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • 300 g nakrájených rajčat
  • 1 plechovka fazolí, opláchnutá a okapaná
  • 100 g kukuřice z konzervy, opláchnuté a okapané
  • 400 g noků
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Na oblohu:

  • 10 snítek jemně nasekaného koriandru
  • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 červená cibule, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 0,5 zelené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • 1 limetka

V misce smíchejte kokosové mléko s omáčkou enchilada a kořením.

Pánev Tefal Unlimited zahřejte na střední teplotu a počkejte, dokud Thermo-Spot zcela nezčervená.

Na pánev nalijte lžíci olivového oleje a orestujte červenou cibuli a papriku do měkka.

Přidejte rajčata, fazole, kukuřici a noky.

Zalijte směs kokosovým mlékem a dobře promíchejte.

Osolte a opepřete.

Vařte na mírném ohni 12 minut.

Smíchejte ingredience na oblohu.

Přidejte oblohu k jídlu a podávejte.

Tento recept snoubí jemnost italských noků s pikantním mexickým nádechem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše