• Večeře
  • 27.1.2022

Vegetariánský hachis parmentier - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

9-15.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
31 min
Vaření
Vaření
39 min

Suroviny

  • 180 g červená čočka
  • 150 g drcená rajčata
  • 1 polévková lžíce kari
  • 50 g strouhaný sýr gruyère
  • 500 g brambory
  • 200 ml mléko
  • 20 g máslo
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Oloupejte 500 g brambor a nakrájejte je na kousky.

Vložte je do mísy, poté přidejte 200 ml mléka, sůl a pepř.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Na konci vaření zapojte k robotu nástavec šlehače a přidejte 20 g másla.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Vzniklou kaši odložte stranou.

Připojte k robotu nástavec s mixérem.

Do mísy kuchyňského robotu nasypte 180 g červené čočky.

Přidejte 150 g drcených rajčat, kari, sůl a pepř.

Přidejte trochu vody, aby bylo vše podlité 1 cm vody. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Červenou čočku dejte do zapékací mísy.

Zalijte kaší a poté 50 g strouhaného sýra gruyère.

Zapékejte při 180 °C po dobu 25 minut.

Podávejte se zeleným salátem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše