Oloupejte 500 g brambor a nakrájejte je na kousky.
Vložte je do mísy, poté přidejte 200 ml mléka, sůl a pepř.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Na konci vaření zapojte k robotu nástavec šlehače a přidejte 20 g másla.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Vzniklou kaši odložte stranou.
Připojte k robotu nástavec s mixérem.
Do mísy kuchyňského robotu nasypte 180 g červené čočky.
Přidejte 150 g drcených rajčat, kari, sůl a pepř.
Přidejte trochu vody, aby bylo vše podlité 1 cm vody. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Červenou čočku dejte do zapékací mísy.
Zalijte kaší a poté 50 g strouhaného sýra gruyère.
Zapékejte při 180 °C po dobu 25 minut.
Podávejte se zeleným salátem.
Doporučené produkty