• Večeře
  • 5.3.2024

Vepřový hřbet - steak s koňakovo-bylinkovým máslem #VeprovyHrbet

5 (1x)
Vepřový hřbet s koňakovo-bylinkovým máslem  - VeprovyHrbet.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

Steak z vepřového hřbetu s koňakovo-bylinkovým máslem

  • 800 g vepřové pečeně v celku bez kosti
  • Sůl
  • Pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Dvě větvičky rozmarýnu
  • Snítka tymiánu
  • Snítka plocholisté petržele
  • 80 g másla
  • 4 cl koňaku

Dýňové pyré

  • 600 g dýně hokaido
  • 200 ml bílého vína
  • 80 g másla
  • Sůl
  • Hnědý cukr

Restovaná zelenina s růžovým pepřem

  • 100 g ředkviček
  • 100 g divoké brokolice
  • 100 g vařené červené řepy
  • Kedlubna 1 ks
  • 40 g másla
  • Sůl
  • Růžový pepř

Steak z vepřového hřbetu s koňakovo-bylinkovým máslem, dýňové pyré, restovaná zelenina s růžovým pepřem

Z vepřového hřbetu ukrojíme čtyři steaky, které opepříme a potřeme olivovým olejem.

Bylinky nasekáme a smícháme se solí a máslem.

Rozpálíme pánev a vložíme steaky.

Pečeme pozvolna z obou stran.

Poté přidáme bylinkové máslo a koňak.

Promícháme a vzniklou šťávou přeléváme maso.

Dýni nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu.

Zalijeme vínem a přiklopené uvaříme doměkka.

Poté přidáme máslo, sůl, cukr a rozmixujeme.

Případně dochutíme podle své chuti.

Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, brokolici překrojíme podél napůl, řepu a kedlubnu nakrájíme na kostky.

Rozpustíme máslo a vložíme ředkvičky a kedlubny.

Pozvolna restujeme asi 5 minut. Poté vložíme řepu a brokolici. Ještě asi 3 minuty restujeme.

Osolíme a opepříme růžovým pepřem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše