• Večeře
  • 29.1.2022

Vietnamská pho ga s kuřecím masem - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

10-11.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
51 min
Vaření
Vaření
39 min

Suroviny

  • 1 cibule
  • 15 g čerstvý koriandr
  • 5 badyán
  • 4 hřebíček
  • 3 tyčinky skořice
  • 2 semínka kardamonu
  • 1 polévková lžíce semínka koriandru
  • 1 l voda
  • 2 kostky drůbežího vývaru
  • 1 polévková lžíce hnědý cukr
  • 2 čajové lžičky rybí omáčka nuoc-cham
  • sůl
  • 300 g kuřecí stehna
  • 200 g rýžové nudle
  • 2 quartiers limetka
  • pár klíčků mungo
  • pár lístků čerstvého koriandru

Tuto polévku můžete ozdobit čerstvými bylinkami, jako je máta a thajská bazalka, abyste docílili bohatší chutě.

Pro pikantnější verzi polévky můžete přidat také pálivou papričku nakrájenou na tenká kolečka.

Cibuli nakrájejte na čtvrtky.

Zázvor podélně rozkrojte na polovinu.

Zapojte mixér.

Do mísy kuchyňského robotu vložte kousky cibule a 15 g zázvoru.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Cibuli a zázvor vyjměte z mísy a dejte stranou.

Přidejte 5 badyánu, 4 hřebíčky, 3 tyčinky skořice, 2 semínka kardamonu a 1 lžíci semínek koriandru.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte cibuli a zázvor, 1 l vody, 2 kostky kuřecího vývaru a 300 g kuřecích stehen.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Nechte kuře a vývar v misce kuchyňského robotu po dobu 30 minut bez vaření.

Vyjměte kuřecí stehna a dejte je stranou.

Vývar sceďte a koření vyhoďte.

Vraťte vývar do mísy kuchyňského robotu.

Přidejte 1 polévkovou lžíci hnědého cukru a 2 lžičky nuoc-cham omáčky.

Podle chuti osolte a krátce promíchejte vařečkou.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

200 g rýžových nudlí povařte ve vroucí vodě po dobu 4 minut.

Slijte a rychle opláchněte studenou vodou.

Kůži kuřete vyhoďte.

Maso oddělte od kosti a roztrhejte je pomocí dvou vidliček.

Do velké misky dejte požadované množství nudlí.

Přidejte hrst plátků kuřecího masa a poté nudle zalijte horkým vývarem.

Ozdobte 1 čtvrtkou limetky, klíčky fazolí mungo a čerstvým koriandrem.

Polévku podávejte teplou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše