• Večeře
  • 18.1.2022

Vlammetjes závitky - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

2-24.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
35 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 150 g cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 červená chilli paprička
  • 300 g mleté hovězí maso
  • 0.5 polévkové lžíce sójová omáčka
  • 1 čajová lžička pasta sambal oelek
  • 1 špetka mletý koriandr
  • 1 špetka sůl
  • 16 plátů rýžový papír
  • olej na smažení

Vlammetjes jsou oblíbeným občerstvením v Nizozemsku.

Často se plní hovězím masem a pikantní omáčkou sambal oelek.

Oloupejte cibuli a rozkrojte ji napůl.

Česnek oloupejte.

Chilli papričku podélně rozkrojte na polovinu.

Malou lžičkou odstraňte z papričky semínka a blány.

Do mísy robota vložte 150 g cibule, 2 stroužky česneku a červenou chilli papričku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Stěny mísy oškrábněte stěrkou.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte 300 g mletého hovězího masa.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přidejte půl lžíce sójové omáčky, 1 lžičku pasty sambal oelek, špetku mletého koriandru a sůl.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Nádivku nechte důkladně okapat a přendejte ji do jiné mísy.

Nádivka by měla být co nejsušší, aby se během smažení uvnitř listů nezapařila.

Olej na smažení rozehřejte na 170 °C.

Plát rýžového papíru namočte do misky s teplou vodou.

Položte jej na vlhkou utěrku a nechte 30 sekund změknout.

Na jeden okraj dejte 1 lžíci náplně a plát volně srolujte.

Vlammetje položte na plech vyložený pečicím papírem.

Postup opakujte se zbývající  náplní a pláty rýžového papíru.

Vlammetjes osmažte dozlatova.

Podávejte horké s chilli omáčkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše