Vlammetjes jsou oblíbeným občerstvením v Nizozemsku.
Často se plní hovězím masem a pikantní omáčkou sambal oelek.
Oloupejte cibuli a rozkrojte ji napůl.
Česnek oloupejte.
Chilli papričku podélně rozkrojte na polovinu.
Malou lžičkou odstraňte z papričky semínka a blány.
Do mísy robota vložte 150 g cibule, 2 stroužky česneku a červenou chilli papričku.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Stěny mísy oškrábněte stěrkou.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Přidejte 300 g mletého hovězího masa.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Přidejte půl lžíce sójové omáčky, 1 lžičku pasty sambal oelek, špetku mletého koriandru a sůl.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Nádivku nechte důkladně okapat a přendejte ji do jiné mísy.
Nádivka by měla být co nejsušší, aby se během smažení uvnitř listů nezapařila.
Olej na smažení rozehřejte na 170 °C.
Plát rýžového papíru namočte do misky s teplou vodou.
Položte jej na vlhkou utěrku a nechte 30 sekund změknout.
Na jeden okraj dejte 1 lžíci náplně a plát volně srolujte.
Vlammetje položte na plech vyložený pečicím papírem.
Postup opakujte se zbývající náplní a pláty rýžového papíru.
Vlammetjes osmažte dozlatova.
Podávejte horké s chilli omáčkou.
Doporučené produkty