• Rady & Tipy
  • 25.4.2023

Vyčarujte skvělý piknik pro děti nebo drahou polovičku

5 (1x)
Vyčarujte skvělý piknik pro děti nebo drahou polovičku - header 86.png

Poradíme vám několik osvědčených tipů, jak si můžete připravit opravdu nezapomenutelný piknik. Zaměříme se na to, co si vzít s sebou, jak připravit chutné jídlo a jaké místo vybrat. A jaro může začít!

Jak si udělat piknik? Tipy, co nesmí chybět

Piknik představuje skvělý způsob, jak strávit teplé slunečné odpoledne se svou rodinou, partnerem nebo přáteli. Plánujete, že uspořádáte piknik? V tom případě by vám nemělo chybět hned několik základních věcí. Co tedy připravit na piknik?

Nabalte si deku, přichystejte piknikový koš s jídlem, nezapomeňte také na pití a samozřejmě na vhodné nádobí a příbory, jako jsou talíře, sklenice, hrnky a příbory. Na pikniku se rovněž neobejdete bez nožů na krájení a mazání či bez papírových ubrousků.

Piknik však není pouze o jídle a pití. Není proto od věci, když si na něj připravíte také vhodné zábavné aktivity. A to třeba karty, postřehové hry, šachy nebo deskové hry. Na piknik můžete rovněž zabalit frisbee, set na badminton nebo míč. Během příprav na piknik nepodceňte také ochranu před sluncem. Vezměte si s sebou také klobouky, kšiltovky, sluneční brýle a případně krém s UV ochranou. Jestliže plánujete piknik v přírodě, hodit se vám bude i repelent.

Kam na piknik: Nápověda

Kam jít na piknik, abyste si jej opravdu užili? Možností i ve svém okolí máte opravdu spousty. Ve městech se k uspořádání pikniku přímo vybízí městské parky. Nádherný piknik si s rodinou, partnerem či přáteli užijete také uprostřed volně přístupné zámecké zahrady nebo v lesoparku poblíž značené turistické značky.

Kam na piknik v blízkosti svého bydliště? Uspořádat jej můžete klidně na své zahradě, ale také na louce. Piknik si užijete rovněž na travnaté pláži u rybníka nebo přehradní nádrže.

Co může zkazit piknik? Na tato rizika se připravte předem

Počítejte s tím, že piknik nemusí vyjít vždy podle plánu. Zhatit jej může hlavně nepříznivé počasí, dotěrný hmyz a nekvalitní jídlo. Není proto od věci, když se na tato rizika dopředu nachystáte. Piknik naplánujte s ohledem na předpověď počasí. Vyberte si rovněž vhodnou lokalitu na piknik, kde nebude příliš hmyzu, a pro jistotu si s sebou vezměte rovněž repelent.

Dejte si záležet také na jídlu na piknik. Rozhodně si s sebou neberte potraviny, které se velmi rychle kazí. Jde například o majonézu či dresinky, které zkuste v připravených pokrmech nahradit lehčími a zdravějšími ingrediencemi. Do piknikového koše nedávejte také pokrmy, které se snadno rozlijí či roztečou a při piknikování je nemůžete vzít rovnou do ruky. Jde třeba o omáčky, moučníky s polevou nebo polévky.

Jaké jídlo připravit na piknik?

Pokud přemýšlíte nad tím, jaké jídlo na piknik, zkuste se řídit základním pravidlem. To říká, že připravené piknikové menu by mělo být jednoduché na přípravu, snadno přenosné a dobře skladovatelné v uzavíratelných boxech či termoboxech. Dobré jídlo na piknik si proto připravte v předstihu, poté si již můžete užívat posezení uprostřed přírody a příjemnou atmosféru strávenou společně s rodinou či přáteli.

Jídlo na piknik hotové - tipy

Sendviče a toasty

Wrapy a tortilly

Steaky, kuřecí stripsy

Celé grilované kuře, grilovaná kuřecí křídla nebo stehna

Sladké a slané záviny

Domácí pizza a quiche

Zeleninové saláty a ovocné saláty

Těstovinové saláty

Bábovky, koláče a sušenky

Jestliže si chcete na piknik s předstihem připravit výborné masové pokrmy, velkým pomocníkem vám bude fritéza Easy Fry & Grill XXL od Tefalu. V této horkovzdušné fritéze a grilu v jenom totiž uděláte jídlo až pro 8 osob. Tefal Easy Fry & Grill XXL navíc obsahuje dvě zóny pro přípravu dvou různých pokrmů ve stejném čase.

S jakými jídly na piknik vám Easy Fry & Grill XXL od Tefalu konkrétně pomůže? S grilovanými steaky, ale také smaženými kuřecími stripsy či vepřovými řízky, které jsou křupavé na povrchu a vevnitř dokonale šťavnaté. V této horkovzdušné fritéze a grilu v jednom připravíte také grilovaná kuřecí křídla nebo stehna předem naložená v marinádě, pochvalovat si budete také vepřová BBQ žebírka.

Jelikož je rozdělovač v koši horkovzdušné fritézy a grilu Tefal Easy Fry & Grill XXL volně vyjímatelní, můžete si v ní na piknik dopředu udělat i celé grilované kuře. Následně voňavé kuřátko rozporcujte, vložte do termoboxů, nachystejte k němu zeleninový salát a pečivo a můžete vyrazit na piknik.

Tipy, co dětem na piknik

Máte v plánu, že bude piknikovat celá vaše rodina? V tom případě nezapomínejte ani na vaše nejmenší. Co tedy dětem na piknik? Kromě výše uvedených jídel na piknik si děti rádi pochutnají na melounu, jahodách nebo hroznovém vínu. Dopředu jim můžete připravit také domácí muffiny nebo tolik oblíbené hot dogy.

Piknik ve dvou v romantickém stylu

Chcete si naopak užít dokonalý piknik sami s partnerem? K piknikování si zvolte romantické místo uprostřed krásné přírody nebo s dechberoucím výhledem. Co dále na romantický piknik? Kromě dobrého jídla s sebou přibalte láhev kvalitního vína nebo šampaňského spolu se skleničkami pro dva. Romantickou atmosféru podtrhnou také vhodné dekorace, jako květiny, kapesníčky či polštářky pro sezení. Nezapomeňte rovněž ze svého mobilního telefonu nebo reproduktoru pustit romantickou podkresovou hudbu.

S našimi tipy si vyčarujete báječný piknik, který si vychutnáte se svými dětmi, partnerem i přáteli. Není nad to užít si prosluněné odpoledne pod širým nebem doplněné o dobré jídlo a spoustu zábavy se svými nejbližšími!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše