• Večeře
  • 24.1.2022

Zapečený květák - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

7-22.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 400 g květák
  • 700 ml voda
  • 40 g máslo
  • 40 g mouka
  • 500 ml mléko
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 50 g nastrouhaný ementál
  • sůl
  • pepř

Do pokrmu můžete přidat rybu vařenou v páře.

Umyjte 400 g květáku rozděleného na růžičky a vložte je do parního koše.

Do nádoby robotu nalijte 700 ml vody a do ní vložte parní koš.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Na konci programu přendejte květák do zapékací mísy.

Umyjte nádobu.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Do nádoby robotu se šlehacím nástavcem vložte 40 g másla nakrájeného na malé kostičky, 40 g mouky, 500 ml mléka a špetku muškátového oříšku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Na konci programu nalijte bešamel na květák.

Posypte 50 g nastrouhaného ementálu a nechte v troubě 20 minut zapékat.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše