• Večeře
  • 24.1.2022

Zapečený květák - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

Zapečený květák - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 400 g květák
  • 700 ml voda
  • 40 g máslo
  • 40 g mouka
  • 500 ml mléko
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 50 g nastrouhaný ementál
  • sůl
  • pepř

Do pokrmu můžete přidat rybu vařenou v páře.

Umyjte 400 g květáku rozděleného na růžičky a vložte je do parního koše.

Do nádoby robotu nalijte 700 ml vody a do ní vložte parní koš.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Na konci programu přendejte květák do zapékací mísy.

Umyjte nádobu.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Do nádoby robotu se šlehacím nástavcem vložte 40 g másla nakrájeného na malé kostičky, 40 g mouky, 500 ml mléka a špetku muškátového oříšku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Na konci programu nalijte bešamel na květák.

Posypte 50 g nastrouhaného ementálu a nechte v troubě 20 minut zapékat.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.