Pikantní pomazánka z krémových fazolí bude chutnat nejen vegetariánům, ale i masožroutům, protože se jí často také říká “chorizo” pomazánka. Jako rychlá večeře a další způsob, jak zařadit do jídelníčku více luštěnin, je ideální POSTUP
Fazole důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a vsypte do nádoby mixéru. Já používám InfinyMix+ od Tefalu. Přidejte polovinu množství vody (do sklenice dávám vodu s kostkami ledu as vodou do mixéru klidně přihodím i kostku ledu).
K fazolím přidejte pokrájená sušená rajčata, olivový olej, limetkovou šťávu, cukr nebo sirup a uzenou papriku. Tou šetřete a raději přidejte dle chuti.
Všechny suroviny rozmixujte, dokud nebudou mít hladkou konzistenci.
Podávejte s nasucho opečenými topinkami, obložené jarní cibulkou, klíčky, (kvašenou) zeleninou a klidně i kouskem avokáda
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.