• Rady & Tipy
  • 16.7.2020

Zdravé fritování s jednou lžící oleje? Víme, jak na to!

Zdravé fritování s jednou lžící oleje - Víme, jak na to 11.jpg

Pochutnejte si bez výčitek na křupavých dobrotách v horkovzdušné fritéze Tefal ActiFry Genius XL 2v1! S jednou lžící oleje vaše štíhlá linie neutrpí a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi.

Je libo křupavé hranolky bez přebytečného tuku a kalorií?


V horkovzdušné fritéze ActiFry Genius XL 2v1 můžete zdravě fritovat na jedné lžíci oleje. Výsledná chuť a křupavost takových hranolek bude stejná jako po vytažení z klasické fritézy. Jenže bez přebytečného tuku a kalorií. Zdá se vám to jako sen?  Hlavně si ale nepleťte fritování s výtvarnou technikou frotování. I když - pokrmy připravené v ActiFry Genius jsou samy o sobě uměním.

Dopřejte si smažený oběd bez výčitek


Horkovzdušná fritéza obsahuje celkem dvě oddělené varné zóny. Díky tomu v ní můžete připravit rovnou dvě různé oblíbené smažené speciality. I když se snažíte žít zdravě a vyváženě, určitě vás někdy přepadne chuť na smažené, která je silnější než vy. Právě pro tyto případy tu je tato horkovzdušná fritéza, která smaží bez přebytečného tuku a kalorií.


Určitě uvítáte, že ActiFry Genius XL 2v1 nabízí celkem devět automatických programů na přípravu jídel. S jejich pomocí si vykouzlíte křupavé hranolky a krokety, nugety nebo koblihy. Hodí se také pro přípravu jarních závitků, masa, ryb nebo některých dezertů.

Tip: Dali byste si kuřecí nugety s domácími hranolky nebo fish&chips? Recepty na tyto a další oblíbené specialitky, které si snadno, rychle a zdravě ufritujete v ActiFry Genius, pro vás máme 

Zdravé fritování s jednou lžící oleje - Víme, jak na to 2.jpg
Fritování není restování ani pečení


Vaše chuťovky budou rovnoměrně křupavé, aniž byste je museli ve fritéze jakkoli protřepávat. Vše je dílem technologie Dual Motion, která kombinováním proudu horkého vzduchu, jedné lžíce oleje a jemného míchání zaručuje rovnoměrné osmažení připravovaných jídel.


Příprava smažených chuťovek v horkovzdušné fritéze nemá rozhodně nic společného s restováním, tedy prudkým opékáním na malém množství rozehřátého oleje. Ani s klasickým pečením, během kterého jsou pokrmy po určitou dobu vystaveny velmi vysokým teplotám.

Fritujte zdravě i díky zdravým olejům


Zakládáte si na tom, co jíte? V tom případě se zaměřte i na to, jaký olej v horkovzdušné fritéze ke smažení svých oblíbených jídel použijete. Nemusí jít pouze o klasiku, kterou je slunečnicový či řepkový olej. Vzhledem k tomu, že rostlinné oleje obsahují pro naše zdraví důležité mastné kyseliny i vitaminy a minerály, nebojte se v tomto směru sáhnout i po dalších z nich. Třeba po těch, které mají specifickou chuť -  například arašídový olej, olej z lískových ořechů, avokádový olej nebo mandlový olej. Možná, že vám zachutnají i oleje ochucené aromatickými bylinkami, citronem, česnekem či pepřem, které tvoří dokonalou kombinaci s masem. Nedoporučujeme vám však používat olej z vlašských ořechů, který vlivem tepelné úpravy získává žluklou chuť.

Zdravé fritování s jednou lžící oleje - Víme, jak na to 3.jpg




Doporučené produkty


Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše