• Rady & Tipy
  • 11.5.2021

Zdravé smažení bez tuku

tefal_FB_1200x628_EasyFryOvenCZ1.png

Pochutnáte si rádi na smaženém jídle, ale zároveň se chcete stravovat zdravěji? I když to může znít nelogicky, jde to. Poradíme vám, jak na zdravé smažení, díky kterému si nebudete muset odpírat smažené pokrmy, které milujete.

Smažení bez tuku: Je to vůbec možné?

Milujete křupavé hranolky, rádi si smlsnete na smažených kuřecích nugetách, smaženém květáku nebo smaženém sýru? I když jste se rozhodli, že začnete jíst zdravě, tato jídla si rozhodně nemusíte odepírat. A to v případě, že se dáte na zdravé smažení.

Jakým způsobem můžete smažit zdravěji? Nezáleží pouze na typu oleje, který ke smažení zvolíte. Zdravého smažení dosáhnete zejména díky správnému výběru fritézy, v níž můžete hranolky a další vybrané pokrmy smažit bez oleje nebo pouze na několika kapkách oleje. Tuto vlastnost splňuje horkovzdušná fritéza Easy Fry Oven & Grill od Tefalu, která si během smažení vystačí s minimální či nulovou spotřebou oleje a k tomu ještě zvládne ugrilovat či upéct.

Easy fry Oven and Grill-Tefal.jpg

Smažte zdravě díky zdravým olejům

Je pro vás podstatné, aby byly potraviny, které jíte, kvalitní a zdravé? V tomto případě se zaměřte také na to, jaký olej budete při zdravém smažení v horkovzdušné fritéze případně používat. Rozhodněte se přitom pro olej, který snese vysoké teploty a který se tedy nepřepálí. Hranolky, obalovaný květák či obalovaný sýr tak smažte ve fritéze Easy Fry Oven & Grill na kapce řepkového nebo arašídového oleje. Tyto rostlinné oleje jsou nejlepší volbou, protože se přepalují při teplotách vyšších než 200 stupňů Celsia.

Pro zdravé smažení si vyberte rovněž rostlinné oleje, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a důležité mastné kyseliny a které mají rovněž specifickou chuť, která smažený pokrm velmi ozvláštní. Kromě zmíněného arašídového oleje jde dále o avokádový olej, mandlový olej nebo olej z lískových ořechů. Vyzkoušejte také zdravé smažení s rostlinnými oleji, které jsou ochucené o voňavé bylinky, česnek nebo pepř.

Easy fry Oven and Grill-Tefal-2.jpg

Horkovzdušná fritéza: Způsob, jak smažit mnohem zdravěji

Zdravé smažení nebylo díky horkovzdušné fritéze Easy Fry Oven & Grill nikdy jednodušší. Zajímá vás, jakým způsobem funguje? Tato horkovzdušná fritéza zvládne smažení křupavých hranolek bez jediné kapky oleje nebo pouze s jeho minimálním množstvím díky stále kolujícímu horkému vzduchu.

Pod víkem horkovzdušné fritézy se nalézá topné těleso, které ohřívá vzduch uvnitř. Horký vzduch následně cirkuluje kolem hranolek, obalovaného květáku nebo obalovaného sýru. Tímto způsobem můžete v horkovzdušné fritéze Easy Fry Oven & Grill nejen zdravě smažit na nulovém množství tuku, ale také zdravě grilovat nebo péct.

Zdravé smažení 9v1: Hlavní výhody Tefal Easy Fry Oven & Grill

Naše horkovzdušná fritéza vám poslouží mnoha automatickými i manuálními funkcemi, o kterých jste možná dosud ani neslyšeli. Má jich hned 9, umí totiž smažit, zapékat, péct, grilovat, brojlovat, sušit, opékat, rožnit i ohřívat! A to vše o 30 % rychleji a úsporněji než klasická trouba.
Easy fry Oven and Grill-Tefal-3.jpg
  • Sešlo se vás u stolu více? Nevadí, díky sadě mřížek totiž připravíte bez tuku až 3 pokrmy najednou! Nové chutě si tak zamiluje celá rodina.
  • Litá mřížka pak zajistí perfektivní výsledky při grilování ryb, kuřete, masa a zeleniny. 
  • Abyste se mohli soustředit na přípravu dalších částí hostiny, pomůže vám 8 předinstalovaných automatických programů, které vám poslouží při přípravě hranolků, kuřete, masa, ryb, pizzy, dortu nebo při sušení a grilování.
  • Samozřejmostí je praktický časovač, LCD displej a přesná kontrola teploty
  • Jednotlivé díly je možné mýt v myčce, což znamená více času pro rodinu

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše