• Rady & Tipy
  • 27.4.2022

Zdravé vaření s respektem k přírodě - Eco Respect

header 6@2 (1).png

Představujeme vám cestu pro zdravé vaření včetně kuchyňských pomocníků z recyklovaných plastů. Tyto ekologické spotřebiče na vaření jsou ideální pro všechny s respektem k přírodě.

Základní výbava ekologické kuchyně

Toužíte po ekologické kuchyni? V tom případě vám doma nesmí chybět hned několik šikovných pomocníků pro zdravé vaření. Jestliže si přejete vybavit svou kuchyni s respektem k přírodě, v prvé řadě sáhněte po ekologickém stolním mixéru Tefal Eco Respect a také po ekologickém tyčovém mixéru Tefal Eco Respect, které jsou šetrné k přírodě a které respektují udržitelnost. Co vše u nich oceníte?

Stolní mixér Tefal Eco Respect je z 65 procent vyrobený z recyklovaného plastu, neobsahuje BPA a je z 50 procent recyklovatelný. Tyčový mixér Tefal Eco Respect má podobné vlastnosti. Je z 51 procent vyrobený z recyklovaného plastu, neobsahuje BPA a je recyklovatelný dokonce z 95 procent. Výrobce u těchto ekologických mixérů zaručuje dostupnost servisních oprav po dobu deseti let.

Kdo ocení ekologické spotřebiče na vaření

Ekologické mixéry Tefal, které jsou vyrobené s respektem k přírodě, ocení lidé ve městech, na vesnicích i na horách. Tyto přístroje může zařadit do své ekologické kuchyně každý, komu záleží na přírodě. A právě používáním těchto přístrojů dá svůj přístup výrazněji najevo.

Tyčový mixér či stolní mixér Tefal Eco Respect si zamilujete i z dalšího důvodu. Jedná se totiž o praktické spotřebiče pro zdravé vaření. Jejich prostřednictvím si rychle a jednoduše připravíte různé druhy lahodných a zdravých teplých i studených receptů.

Stolní mixér Tefal Eco Respect disponuje výkonným motorem o příkonu 800 W. V jeho skleněné nádobě můžete snadno mixovat jakékoliv ingredience a dát volný průchod své kreativitě při přípravě zdravých receptů. Tyčový mixér Tefal Eco Respect se zase může pochlubit motorem o příkonu 600 W a vysoce kvalitními noži Powelix, které umixují do dokonalosti jakoukoliv konzistenci pokrmu či suroviny.

Tipy, jak zdravě vařit

Co si koupit pro zdravé vaření? Kromě spotřebičů pro zdravé vaření jsou samozřejmě podstatné také jednotlivé suroviny, z nichž budete připravovat zdravá jídla. Zaměřte se nejlépe na čerstvé a co nejméně zpracované potraviny, které využijete jak v teplé, tak ve studené kuchyni. Jaké potraviny jsou pro zdravé vaření ty nejvhodnější?

✔ Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina

✔ Bílé maso, ryby a mořské plody

✔ Libové hovězí maso, jehněčí maso

✔ Vejce a mléčné výrobky

✔ Oves, ovesné vločky, quinoa, pohanka

✔ Celozrnné těstoviny, celozrnná rýže

✔ Luštěniny, ořechy a semínka

✔ Zdravé oleje

S ohledem na zdravé vaření si tyto suroviny kupujte nejlépe v bio kvalitě. Například u ovoce, zeleniny, luštěnin, ořechů či semínek tak budete mít záruku, že nebyly chemicky ošetřené. V případě vaření zdravých jídel rovněž dbejte na to, jakým způsobem jednotlivé suroviny upravíte. Při jejich tepelné úpravě se vyhýbejte smažení a upřednostněte raději jejich dušení nebo pečení. V rámci hesla “chceš být zdráv aneb jednoduché vaření” vám velkým pomocníkem pro zdravé vaření bude právě také ekologický stolní mixér Tefal Eco Respect.

A jakým potravinám se při zdravém vaření naopak vyhnout? Zejména průmyslově zpracovaným potravinám. Nevyužívejte polotovary a konzervovaná jídla. Zapomeňte i na tučné maso a nasycené tuky, jako je sádlo a máslo. Při zdravém vaření rovněž nepoužívejte bílou mouku a rafinovaný cukr. Dále rovněž solte s rozvahou a rozhodně si nepřipravujte jakákoliv smažená jídla, která se smaží v oleji.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše