• Rady & Tipy
  • 24.10.2023

10 největších výhod proč doma smažit v horkovzdušné fritéze

3.8 (5x)
10 největších výhod proč doma smažit v horkovzdušné fritéze - header 124.png

Poznejte 10 největších výhod horkovzdušných fritéz. Ukážeme vám, jaké funkce a vlastnosti si zamilovali dosavadní uživatelé. Také vám představíme jejich důvody, proč by si horkovzdušnou fritézu pořídili znovu.

1. V horkovzdušné fritéze připravíte jídlo pro celou rodinu

K hlavním výhodám horkovzdušné fritézy patří, že v tomto přístroji uvaříte desítky chutných a zdravých pokrmů pro malou domácnost. Pochvalovat si budete zejména  horkovzdušnou fritézu Tefal Easy Fry, která díky svému XXL objemu 6,5 litru nakrmí až 8 osob. Tato horkovzdušná fritéza rovněž nabízí dvojité vaření díky snadno vyjímatelnému oddělovači Flexcook. Tuto pokročilou technologii k přípravě dvou různých pokrmů, které budou hotové ve stejnou dobu, si nebudete moci vynachválit.

2. Přístroj se nemusí předehřívat

Horkovzdušné smažení nevyžaduje předehřev. Při přípravě jídel v horkovzdušné fritéze si tedy například zvolte konkrétní automatický program a za několik minut se můžete těšit na svou oblíbenou smaženou pochoutku, která bude na povrchu krásně křupavá a uvnitř dokonale šťavnatá.

3. Příprava jídel v horkovzdušné fritéze je zdravější verzí fritování bez oleje

V horkovzdušné fritéze Tefal Easy Fry si můžete bez výčitek připravit chutné křupavé hranolky, smažené kuřecí řízky nebo smažený sýr. Nabídne vám totiž mnohem zdravější verzi fritování bez oleje. Všechny smažené pochoutky tedy v tomto šikovném elektrospotřebiči připravíte bez oleje nebo pouze na několika kapách oleje.

Jakým způsobem zdravé fritování funguje? Pod víkem horkovzdušné fritézy se nachází topné těleso, které ohřívá vzduch uvnitř. Během horkovzdušného smažení tento horký vzduch neustále cirkuluje kolem připravovaných pochoutek. Ve výsledku se tak můžete těšit na křupavé a dozlatova opečené pokrmy, které jsou mnohem zdravější, než kdybyste je dělali v klasické fritéze.

4. Rychlý a rovnoměrný způsob vaření

Smažení v horkovzduchu představuje rychlý a rovnoměrný způsob vaření. Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry si zakládá na dokonalé rovnováze regulace teploty a horkého vzduchu, který neustále cirkuluje kolem připravovaných pokrmů. Díky tomu jsou smažené pochoutky uvnitř propečené a šťavnaté, a na svém povrchu zase neskutečně křupavé.

5. Proč horkovzdušná fritéza? Uspoří až 70 % energie

Při přípravě jídel v horkovzdušné fritéze Tefal Easy Fry výrazně ušetříte čas a tím pádem také elektrickou energii. Tento přístroj je rychlejší než klasická fritéza, velmi rychle se zahřívá, a navíc nevyžaduje předehřev, díky čemuž nedochází k nadměrné spotřebě elektřiny. Co říkají čísla? Ve srovnání s klasickým fritováním ušetříte až 70 % energie.

6. Méně zápachu při přípravě jídel

K dalším výhodám horkovzdušné fritézy patří skutečnost, že při přípravě jídel se z ní line výrazně méně zápachu než z klasické fritézy. V klasické fritéze se totiž pokrm smaží ve velkém množství oleje, což bývá doprovázeno intenzivním zápachem, který se šíří po celém bytě či domě. Tento zápach po smaženém je nejen obtěžující, ale i dlouhotrvající, a i po samotném smažení jde velmi těžko odstranit.

Horkovzdušná fritéza v tomto případě nabízí šetrnější alternativu, při které nevzniká intenzivní zápach po smaženém. Tento přístroj je navíc vybaven pokročilým systémem filtrace. Litý gril s roštem a nepřilnavým povrchem rovněž zaručují, že pokrmy v horkovzduchu připravíte prakticky bez kouře.

7. Snadná údržba. Mytí horkovzdušné fritézy je hračka

Horkovzdušná fritéza má velmi snadnou údržbu. Ve srovnání s klasickou fritézou nemusíte nikdy řešit, kam s použitým olejem. Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry má vyjímatelnou mísu a horní desku, které se velmi snadno čistí a jsou vhodné i do myčky nádobí.

Zbytek přístroje vyčistěte po každém použití vlhkou, neabrazivní houbičkou a mycím prostředkem. Myslete na to, že byste neměli tento spotřebič nikdy dávat pod vodu nebo jej oplachovat. Jakýkoliv kontakt s vodou by totiž mohl poškodit elektroniku a mechanismy v zařízení.

8. Oceníte rozmanité funkce v podobě automatických programů

Proč horkovzdušnou fritézu? Rozhodně oceníte její rozmanité funkce, k nimž patří zejména automatické programy přípravy pokrmů. Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry konkrétně zahrnuje automatické programy na hranolky, nugety, grilované kuře, pizzu, maso, ryby, zeleninu a dezert. Informace o stavu přípravy pokrmu můžete průběžně sledovat na LCD obrazovce.

K čemu automatické programy slouží? Zajišťují, že se zvolené jídlo perfektně připraví bez toho, abyste museli na přístroji složitě nastavovat teplotu a čas. Stačí si vybrat automatický program odpovídající druhu pokrmu a horkovzdušná fritéza se postará o zbytek. Automatické programy jsou velmi užitečné hlavně pro začátečníky, kteří nemají příliš zkušeností s vařením. Ovšem pokud jste ve vaření již zběhlí, můžete využít také manuální režim horkovzdušné fritézy.

9. K dalším výhodám horkovzdušné fritézy patří mobilní aplikace

V Tefal aplikaci naleznete stovky nápaditých receptů domácích pokrmů. Tuto skutečnost uvítají jak pokročilí kuchaři, tak začátečníci, kteří v aplikaci najdou spoustu inspirace, díky čemuž si budou moci v horkovzdušné fritéze připravit opravdu různorodé pochoutky.

Za zmínku stojí také skutečnost, že v Tefal aplikaci najdete recepty určené přímo pro horkovzdušnou fritézu Tefal Easy Fry. Telefon však nelze pomocí aplikace připojit k této fritéze, jako je tomu například u multifunkčního hrnce Tefal Cook4me. Nicméně i bez této možnosti je mobilní aplikace Tefal opravdu cenným pomocníkem při vaření v horkovzdušné fritéze Tefal Easy Fry, protože se může každý den podílet na pestrosti vašeho jídelníčku.

10. Horkovzdušná fritéza znamená méně nebezpečí při vaření. I pro děti

Při klasickém fritování se potraviny smaží ve velkém množství horkého oleje, což s sebou nese velké riziko popálení. Zvlášť malé děti nikdy nenechávejte v kuchyni samotné s fritézou plnou rozpáleného oleje. Horkovzdušná fritéza je v tomto ohledu mnohem bezpečnější. Smaží potraviny pouze s využitím horkého vzduchu, a tak snižuje riziko možných nehod na minimum.

Proč si pořídit horkovzdušnou fritézu? V případě tohoto spotřebiče rozhodně výhody převažují nad nevýhodami. Bonusem jsou chutné a zdravé pokrmy, které v horkovzdušné fritéze zvládnete prakticky bez práce a na kterých si pochutná celá vaše rodina.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše