• Svačina
  • 14.1.2022

Alsaský cibulový koláč - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

1-21.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
85 min

Suroviny

  • 300 g pšeničná mouka
  • 0.5 čajová lžička sůl
  • 60 ml řepkový olej
  • 150 ml voda
  • 200 g anglická slanina (uzená)
  • 300 g cibule
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 200 g plnotučný tvaroh
  • 120 g crème fraîche 30% (zakysaná smetana)
  • sůl
  • pepř

TIP: Pro křupavější a autentičtější výsledek může být použit místo pečícího plechu pizza kámen.

V míse smíchejte 300 g mouky, 0,5 čajové lžičky soli, 60 ml řepkového oleje a 150 ml vody.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Těsto přesuňte do jiné mísy přikryté utěrkou a nechte hodinu odpočívat.

Nasaďte mixovací nástavec. Do mísy robota přidejte 5 ml řepkového oleje a 200 g uzené slaniny. 

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Přeceďte tuk ze slaniny a nalijte ho zpět do mísy. Sundejte mixovací nástavec.

Do mísy robota přidejte 300 g cibule nakrájné nahrubo. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start". Použijte nástavec sekáček.

Podle chuti dosolte, dopepřete a vrchním otvorem ve víku přidejte špetku muškátového oříšku a stiskněte "Start".

Do mísy přidejte 200 g plnotučného tvarohu a 120 g crème fraîche. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Předehřejte troubu na 250 °C  nebo na maximální možnou teplotu vaší trouby.

Na pomoučené ploše rozdělte těsto na 2 kusy. Těsta jemně rozválejte na 2 tenké obdélníky. Opatrně přesuňte těsta na 2 pečící plechy, pokryjte je připravenou směsí a navrch přidejte slaninu.

Dejte péct na 10 minut na 250 °C, nebo dokud nebude těsto hezky zlatavé a křupavé.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše