• Dezerty
  • 13.2.2025

Anglické muffiny - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Anglické muffiny.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
7 min

Suroviny

  • 16 cl teplého mléka
  • 1 sáček sušeného pekařského droždí (přibližně 7 g)
  • 1 lžička cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 2 špetky jemné soli
  • 40 g měkkého másla
  • Jemná pšeničná semolina

KROK 1: V nádobě smíchejte teplé mléko s droždím a cukrem. Nechejte 10 až 15 minut odstát, aby se droždí aktivovalo.

KROK 2: V další nádobě smíchejte mouku, sůl a máslo. Míchejte konečky prstů, dokud nezískáte pískovou konzistenci. Směs s droždím vmíchejte do mouky a těsto vypracujte dohladka. To můžete udělat ručně nebo v kuchyňském robotu. Těsto přikryjte a nechejte na teplém místě 1 hodinu kynout.

KROK 3: Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 1,5 až 2 cm. Pomocí cukrářského kroužku o průměru 7 cm vykrajujte kolečka.

KROK 4: Ty posypte jemnou pšeničnou semolinou. Kolečka umístěte na plech a nechejte znovu kynout 1 hodinu.

KROK 5: Vložte kolečka do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces pečení.

KROK 6: Možná budete muset muffiny péct v několika dávkách.

KROK 7: Po upečení muffiny vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce.

TIP: Vychutnejte si opečené anglické muffiny s trochou másla a marmelády k snídani, k obědu z nich udělejte lahodné sendviče se šunkou a sýrem nebo si z nich udělejte křupavou přílohu k večerní polévce či salátu.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše