Nakrájejte velmi studené máslo na malé kousky.
V míse prosejte mouku a droždí. Přidejte cukr. Smíchejte dohromady.
Po malých kouscích přidávejte velmi studené máslo a třete těsto v dlaních, abyste získali pískovou směs.
Zalijte mlékem a vidličkou promíchejte, abyste získali měkké těsto, které není příliš suché ani příliš lepivé.
Přidejte buď trochu mouky nebo trochu mléka, abyste upravili konzistenci.
Těsto rozválejte na pečicím papíru na tloušťku 3 cm.
Pomocí zoubkovaného vykrajovátka o průměru 5 cm vykrajujte vdolky.
Na standardní plech fritézy Easy Fry dejte pečicí papír a vdolky na něj opatrně položte, aniž byste je zdeformovali.
Do misky rozklepněte celé vejce. Prošlehejte a přidejte 1 lžíci vody. Promíchejte.
Vršky vdolků potřete rozšlehaným vejcem.
Začněte péct při 180 °C po dobu 10 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a pokračujte v pečení ještě 3 minuty.
Vdolky nechejte vychladnout a nechte si chutnat.