• Dezerty
  • 30.1.2022

Bábovka s vaječným likérem - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-6.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 5 vejce
  • 200 g cukr
  • 2 sáčky vanilkový cukr
  • 250 ml olej
  • 250 ml vaječný likér (Advocaat)
  • 125 g hladká mouka
  • 125 g škrob
  • 1.5 čajová lžička prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání
  • moučkový cukr na ozdobení

Předehřejte troubu na 180 °C.

Vejce, cukr a vanilkový cukr dejte do mísy kuchyňského robotu.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Do mísy nasypte mouku, škrob, prášek do pečiva a špetku soli.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte strouhankou.

Těsto nalijte do formy a uhlaďte.

Pečte 60 minut.

Pomocí špičky nože zjistěte, zda je bábovka dostatečně propečená.

Bábovku nechejte ve formě asi 15 minut vychladnout a poté ji vyklopte na mřížku.

Před podáváním posypte moučkovým cukrem.