KROK 1: Připravte základ pro cheesecake. Formu o průměru 18 cm vymažte máslem. Filo těsto slepte po dvou k sobě a potřete je štětcem s rozpuštěným máslem. Umisťujte na plech. Odstraňte přebytečné těsto z okolí formy a znovu je použijte tak, že je umístíte do formy, abyste předešli plýtvání.
KROK 2: Pistácie rozmixujte v sekáčku. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo a moučkový cukr a znovu rychle promíchejte, aby se vše spojilo.
KROK 3: Směs nalijte do formy na základ těsta filo. Rovnoměrně rozetřete a jemně zabalte lžičkou.
KROK 4: Připravte si formu na cheesecake. Vejce, cukr, mouku, smetanu a měkký sýr dáme do mísy a rozšleháme elektrickým šlehačem. Když je směs napěněná, nalijte do formy.
KROK5: Formu s baklavským cheesecakem vložte do přístroje vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
KROK 6: Mezitím si připravte sirup. Nalijte vodu, cukr a med do hrnce na střední teplotu. Promíchejte stěrkou a nechte sirup asi 10 minut zhoustnout.
KROK 7: Dort přelijeme sirupem a poklademe nasekanými pistáciemi. Pokud chcete křupavější tvarohový koláč, můžete dort vyjmout z formy a vložit jej zpět do Easy Fry na 5 minut v programu CAKE.
KROK 8: Před podáváním dejte dort alespoň na 2 hodiny do lednice.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty