• Dezerty
  • 1.4.2024

Baklavský cheesecake - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Baklavský cheesecake.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 6 plátů filo těsta
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 150 g nesolených pražených pistácií
  • 20 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 110 g bílého cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 7,5 cl tekuté smetany (30 % tuku)
  • 450 g měkkého sýra
  • 12 cl vody
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g tekutého medu
  • 100 g hrubě nasekaných pistácií

KROK 1: Připravte základ pro cheesecake. Formu o průměru 18 cm vymažte máslem. Filo těsto slepte po dvou k sobě a potřete je štětcem s rozpuštěným máslem. Umisťujte na plech. Odstraňte přebytečné těsto z okolí formy a znovu je použijte tak, že je umístíte do formy, abyste předešli plýtvání.

KROK 2: Pistácie rozmixujte v sekáčku. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo a moučkový cukr a znovu rychle promíchejte, aby se vše spojilo.

KROK 3: Směs nalijte do formy na základ těsta filo. Rovnoměrně rozetřete a jemně zabalte lžičkou.

KROK 4: Připravte si formu na cheesecake. Vejce, cukr, mouku, smetanu a měkký sýr dáme do mísy a rozšleháme elektrickým šlehačem. Když je směs napěněná, nalijte do formy.

KROK5: Formu s baklavským cheesecakem vložte do přístroje vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 6: Mezitím si připravte sirup. Nalijte vodu, cukr a med do hrnce na střední teplotu. Promíchejte stěrkou a nechte sirup asi 10 minut zhoustnout.

KROK 7: Dort přelijeme sirupem a poklademe nasekanými pistáciemi. Pokud chcete křupavější tvarohový koláč, můžete dort vyjmout z formy a vložit jej zpět do Easy Fry na 5 minut v programu CAKE.

KROK 8: Před podáváním dejte dort alespoň na 2 hodiny do lednice.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše