• Oběd
  • 31.1.2023

Bao burger - valentýnský recept pro horkovzdušnou fritézu Tefal Easy Fry&Grill 2in1 Precision

Bao burger - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
náročný
Příprava
Příprava
40 min
Vaření
Vaření
90 min

Suroviny

  • 1 kg mouky
  • 500 ml teplé vody
  • 60 g cukru
  • 12 g čerstvého droždí
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce neutrálního oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 8 burgerů
  • 1 stonek citronové trávy
  • 1 láhev ústřicové omáčky
  • 2 lžíce neutrálního oleje
  • 2 lžičky směsi koření satay
  • 500 ml zakysané smetany
  • 300 g čedaru
  • 50 g nepražených arašídů
  • Trochu smažené cibule
  • 250 g syrového červeného zelí, jemně nakrájeného
  • 1 ledový nebo hlávkový salát
  • Japonská jarní cibulka
  • Majonéza

Nalijte teplou vodu a droždí do malé misky. Necte rozpustit a promíchejte.

Do mísy vsypte mouku, cukr, prášek do pečiva a olej. Promíchejte a poté přidejte rozpuštěné droždí. Promíchejte a přidejte sůl.

Těsto hněťte na pomoučené ploše 10 minut, dokud nezměkne. Případně můžete k hnětení těsta použít robot.

Těsto vložte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě. Mísu můžete také vložit do trouby na 40 °C.

Ve velkém pekáčku smíchejte ústřicovou omáčku, citronovou trávu nakrájenou na malé kousky, směs koření satay a olej. Promíchejte.

Vložte burgerové placičky do marinády a otočte, aby se obalily.

Nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si nakrájejte nadrobno jarní cibulku, arašídy a červené zelí a natrhejte velké listy salátu.

Nalijte smetanu do malého kastrůlku a přidejte čedar. Dejte stranou.

Jakmile těsto zcela vykyne, položte jej zpět na lehce pomoučněnou plochu. Těsto pevně vyrovnejte tak, že ho několikrát protáhnete a přeložíte, aby se vzduch dostal ven. Vytvarujte kouli a rozdělte ji na 8 kuliček. Vystřihněte 10 cm čtverce z papíru na pečení.

Kuličky těsta položte na čtverečky, přikryjte utěrkou a nechte kynout při pokojové teplotě nebo v troubě při 40 °C 30 minut.

Kuličky těsta se čtverečky z papíru na pečení vložte do Easy Fry na standardním plechu a spusťte program PÁRA na 15 minut.

Dejte stranou.

Umístěte grilovací desku do Easy Fry. Vložte placičky na gril a spusťte program GRIL na 3 minuty nebo déle, podle toho, jak je máte rádi.

Mezitím zahřejte smetanu a sýr čedar a vyšlehejte do hladka.

Bao housky rozřízněte na polovinu šířky.

Z každé strany potřete majonézou.

Na každou housku položte velký list salátu.

Navrch položte grilované hamburgery.

Na hamburgery rozetřete velkou lžíci rozpuštěného sýru čedar.

Přisypte nasekané arašídy, nakrájené červené zelí a osmaženou cibulku.

Přidejte lžíci majonézy a posypte jarní cibulkou.

Navrch položte druhý kousek bao housky.

Okamžitě podávejte.

Poznámka:

Housky bao si můžete připravit předem a uchovat je v lednici 2 až 3 dny. Můžete je ohřát buď na pár minut v páře, nebo minutu v mikrovlnné troubě a předem je pokropit pár kapkami vody, aby nevyschly.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše