KROK 1: Opatrně vložte vejce do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.
KROK 2: Vejce vyjměte lžící a vložte do nádoby s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření.
KROK 3: Připravte barvicí roztok. V dostatečně velké nádobě na ponoření vajec smíchejte horkou vodu, několik lžic bílého octa a potravinářské barvivo. Ocet pomůže zafixovat barvu na skořápce vajec.
KROK 4: Vložte vejce do červeného roztoku. Ujistěte se, že jsou zcela ponořeny. Doba potřebná k získání požadované barvy se může lišit, ale obecně se doporučuje nechat je máčet alespoň 10 minut pro sytou barvu. Čím déle vajíčka zůstávají v barvivu, tím je barva intenzivnější.
KROK 5: Jakmile vejce dosáhnou požadovaného odstínu červené, opatrně je vyjměte a položte na mřížku nebo papírovou utěrku. Vyvarujte se jejich tření nebo otírání, mohlo by dojít k odstranění barvy.
KROK 6: Jakmile vejce důkladně zaschnou, můžete je vyleštit trochou rostlinného oleje, aby se leskla. K nanesení oleje v tenké vrstvě použijte papírový ručník nebo měkký hadřík.
TIP: Obarvit je můžete i šťávou z červené řepy nebo slupkami z červené cibule. Před barvením na ně můžete také nalepit nálepky a vytvořit tak na vejcích vzory.