• Oběd
  • 26.1.2022

Batátové noky s kaštanovou omáčkou - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-3.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Náročnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 300 g batáty
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 80 g mouka
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 100 g vařené kaštany
  • 1 čajová lžička sójová omáčka
  • 150 ml zeleninový vývar
  • 1 čajová lžička pyré z lískových oříšků
  • 0.7 L voda
  • sůl
  • pepř

Oloupejte 300 g batátů a nakrájejte je na 2 cm kostičky.

Do varné nádoby varného robota nalijte 0,7 l vody, batáty dejte do vnitřního parního koše.

 Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Po uvaření batátů vylijte vodu z nádoby, batáty nechte 15 minut vychladnout, pak je vraťte do nádoby.

Přidejte 50 g kukuřičného škrobu, 80 g mouky a špetku muškátového oříšku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Válejte válečky a dělte je na noky.

Pro typické rýhy na nocích, noky válejte přes vidličku.

Noky vkládejte do hrnce s vařící vodou, uvařené noky vyplavou na povrch.

Pokud chcete, můžete je následně osmažit na pánvi.

Pro přípravu kaštanové omáčky dejte 150 ml zeleninového vývaru do nádoby robotu.

Uzavřete víko i s uzávěrem.

Robota nastavte na 100 °C bez rychlosti po dobu 5 minut a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 100 g uvařených kaštanů, čajovou lžičku pyré z lískových oříšků, sójovou omáčku, osolte a opepřete a stiskněte „Start“.

Pomocí špachtle oddělte směs od okrajů mísy.

Pro tekutější konzistenci přidejte vodu. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.