Oloupejte 300 g batátů a nakrájejte je na 2 cm kostičky.
Do varné nádoby varného robota nalijte 0,7 l vody, batáty dejte do vnitřního parního koše.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Po uvaření batátů vylijte vodu z nádoby, batáty nechte 15 minut vychladnout, pak je vraťte do nádoby.
Přidejte 50 g kukuřičného škrobu, 80 g mouky a špetku muškátového oříšku.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Válejte válečky a dělte je na noky.
Pro typické rýhy na nocích, noky válejte přes vidličku.
Noky vkládejte do hrnce s vařící vodou, uvařené noky vyplavou na povrch.
Pokud chcete, můžete je následně osmažit na pánvi.
Pro přípravu kaštanové omáčky dejte 150 ml zeleninového vývaru do nádoby robotu.
Uzavřete víko i s uzávěrem.
Robota nastavte na 100 °C bez rychlosti po dobu 5 minut a stiskněte „Start“.
Otvorem ve víku přidejte 100 g uvařených kaštanů, čajovou lžičku pyré z lískových oříšků, sójovou omáčku, osolte a opepřete a stiskněte „Start“.
Pomocí špachtle oddělte směs od okrajů mísy.
Pro tekutější konzistenci přidejte vodu. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Doporučené produkty