• Oběd
  • 14.11.2025

Bílé fazolové kari s kokosovým mlékem - Tefal Ingenio

Bílé fazolové kari s kokosovým mlékem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
85 min

Suroviny

  • 250 g sušených bílých fazolí (500 g namočených)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velký batát
  • 1 čajová lžička kari
  • 1 čajová lžička garam masala
  • 0,5 čajové lžičky koriandrového prášku
  • 1 čajová lžička nasekaného zázvoru
  • 0,5 čajové lžičky kurkumy
  • 200 g špenátu
  • 50 cl kokosového mléka
  • 30 cl zeleninového vývaru
  • 1 malý svazek nasekaného koriandru
  • 1 limetka (kůra a šťáva)

KROK 1: Sušené bílé fazole namočte přes noc do studené vody, asi na 12 hodin.

KROK 2: V kastrolu s vroucí osolenou vodou vařte opláchnuté fazole. Vařte na středním ohni asi 1 hodinu, nebo dokud nebudou měkké. Sceďte a dejte stranou.

KROK 3: Velkou pánev zahřejte na středním ohni a přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje. Počkejte, až indikátor Thermo-signal zcela zčervená, než přidáte ingredience. Orestujte nasekanou cibuli a česnek a batát nakrájený na kostky po 2 cm po dobu 2 minut.

KROK 4: Jakmile se ingredience stanou průsvitnými, přidejte koření (kari, garam masala, koriandrový prášek, nasekaný zázvor, kurkuma) a špenát. Restujte 3 minuty.

KROK 5: Přidejte scezené bílé fazole, kokosové mléko a zeleninový vývar. Dobře promíchejte. Vařte na nízkém ohni 20 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.

KROK 6: Na konci vaření přidejte koriandr, kůru a šťávu z limetky.

TIP: Podávejte s rýží, bulgurem, krupicí nebo domácím pita chlebem. Použijte konzervované bílé fazole, abyste zkrátili dobu přípravy. Pro lepší chuť lehce opečte koření nasucho před přidáním do pokrmu.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše