KROK 1: V hrnci se studenou vodou vařte vejce 10 minut po dosažení varu. Vejce oloupejte a dejte stranou.
KROK 2: Ve velkém hrnci přiveďte k varu klobásu, brambory, vývar, bobkový list, sůl a pepř. Snižte teplotu a vařte bez pokličky 15 minut.
KROK 3: Zahřejte pánev na střední teplotu. Před přidáním másla, cibule a česneku počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena. Vařte cibuli a česnek za občasného míchání 3 až 5 minut, dokud nebudou průhledné.
KROK 4: Přidejte pastinák, mrkev a celer. Promíchejte, poté přikryjte a vařte 5 minut, jednou nebo dvakrát promíchejte.
KROK 5: Klobásu a bobkový list vyjměte z vývaru a zalijte zeleninou a octem. Přikryjte a na mírném ohni dusíme za stálého míchání asi 15 minut. Zkontrolujte, zda je zelenina propečená.
KROK 6: Odstraňte pánev z ohně.
KROK 7: Přidejte smetanu a pomocí ponorného mixéru horkou polévku rozmixujte do hladka.
KROK 8: Přidejte klobásu a nakrájejte nebo rozčtvrťte vejce natvrdo do misek. Navrch nalijte polévku. Posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
TIP: Bílý boršč je polská varianta boršče, tradiční východoevropská polévka, která se často jí o Velikonocích. Pro větší požitek můžete do vývaru přidat žitný chléb.
Doporučené produkty