• Oběd
  • 14.4.2025

Bílý boršč - Tefal Ingenio

Bílý boršč.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • 4 vejce
  • 250 g brambor, oloupaných a nakrájených na 4 kusy
  • 60 cl kuřecího vývaru
  • 1 klobása na vaření, 500 g, nakrájená na 8 kusů
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 30 g másla
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 200 g pastináku
  • 100 g mrkve, nakrájené na kostičky
  • 1 menší stonek celeru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 6 cl jednoduché smetany 30% tuku
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

KROK 1: V hrnci se studenou vodou vařte vejce 10 minut po dosažení varu. Vejce oloupejte a dejte stranou.

KROK 2: Ve velkém hrnci přiveďte k varu klobásu, brambory, vývar, bobkový list, sůl a pepř. Snižte teplotu a vařte bez pokličky 15 minut.

KROK 3: Zahřejte pánev na střední teplotu. Před přidáním másla, cibule a česneku počkejte, až se Thermo-Signal zcela zbarví do červena. Vařte cibuli a česnek za občasného míchání 3 až 5 minut, dokud nebudou průhledné.

KROK 4: Přidejte pastinák, mrkev a celer. Promíchejte, poté přikryjte a vařte 5 minut, jednou nebo dvakrát promíchejte.

KROK 5: Klobásu a bobkový list vyjměte z vývaru a zalijte zeleninou a octem. Přikryjte a na mírném ohni dusíme za stálého míchání asi 15 minut. Zkontrolujte, zda je zelenina propečená.

KROK 6: Odstraňte pánev z ohně.

KROK 7: Přidejte smetanu a pomocí ponorného mixéru horkou polévku rozmixujte do hladka.

KROK 8: Přidejte klobásu a nakrájejte nebo rozčtvrťte vejce natvrdo do misek. Navrch nalijte polévku. Posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

TIP: Bílý boršč je polská varianta boršče, tradiční východoevropská polévka, která se často jí o Velikonocích. Pro větší požitek můžete do vývaru přidat žitný chléb.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše