• Dezerty
  • 30.11.2020

Biskupský chlebíček - recept pro pečící formy Tefal Delibake

Biskupský chlebíček.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 4 ks vejce
  • 120 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g hořké vysokoprocentní čokolády
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • dle chuti můžete přidat rozinky, kandované ovoce či ořechy
  • forma na pečení Tefal Delibake J1640174

Nejprve rozdělte bílky od žloutků.
Následně změklé máslo s cukrem a žloutky utřete do hladké pěny. Přidejte nasekané ořechy, nalámanou hořkou čokoládu, rozinky a kandované ovoce.
Do směsi poté přidejte mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Pomocí metličkového mixéru vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně jej přidejte k těstu.
Formu Delibake Tefal Delibake J1640174 vytřete tukem a těsto do ní přelijte.
Chlebíček pečte v předem vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 45 minut. Po vychladnutí jej nakrájejte na plátky a podávejte.

Doporučené produkty

Medium-DELIBAKE RANGE ES.jpg

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše