• Dezerty
  • 3.5.2021

Božsky svěží americký citronový cheesecake - recept pro Masterchef Grande QB813

Digital-Cheesecake.png
Počet osob
Počet osob
12
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
18 min
Vaření
Vaření
262 min

Suroviny

Na korpus:

  • 180 g neochucených sušenek (dávám obyčejné Bébéčka nebo máslové)
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 20 g krupicového cukru

Na náplň:

  • 900 g neochuceného krémového sýru s obsahem tuku 25 %
  • 260 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 70 g mouky
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 600 g smetany s obsahem tuku 30%
  • 8 vajec
  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • mísa
  • metla na mísení

BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a metlu na mísení
image.png
POSTUP:

Příprava korpusu:

Troubu předehřejte na 180 °C a sušenky rozdrťte v míse.
Smíchejte je s cukrem a rozpuštěným máslem.
Rozprostřete směs do pečicí formy o průměru 28 cm a vložte na 12 minut do trouby.
Po vytažení formy zvyšte teplotu na 210 °C.

Příprava náplně:

Do nerezové mísy s nasazenou metlou na mísení přidejte krémový sýr, cukr, sůl, mouku a citron.
Nasaďte víko a šlehejte 30 vteřin rychlostí 1.
Potom přidejte smetanu, vejce a vanilku a znovu šlehejte 30 vteřin rychlostí 1.
Zvedněte šlehací hlavu, setřete stěrkou krém ze stěn mísy, znovu zaklopte a šlehejte minutu rychlostí 3.
Vymažte formu po stranách a nalejte směs na korpus cheesecaku.
Pečte 10 minut při teplotě 210 °C a potom snižte teplotu na 120 °C a pečte ještě hodinu.
Nechte cheesecake chladnout v troubě, poté ještě alespoň 3 hodiny v lednici.

Tip: Sušenky můžete nahradit rozdrcenými perníčky.
Krém můžete udělat z jakéhokoli čerstvého sýru - Lučina, Mascarpone, odlehčená varianta může být s tvarohem.

Dobrou chuť!
image.png

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše