Božsky svěží americký citronový cheesecake - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
12
Obtížnost
lehký
Příprava
18 min
Vaření
262 min
Suroviny
Na korpus:
180 g neochucených sušenek (dávám obyčejné Bébéčka nebo máslové)
90 g rozpuštěného másla
20 g krupicového cukru
Na náplň:
900 g neochuceného krémového sýru s obsahem tuku 25 %
260 g krupicového cukru
špetka soli
70 g mouky
kůra a šťáva z jednoho citronu
600 g smetany s obsahem tuku 30%
8 vajec
1 lžička vanilkového extraktu
mísa
metla na mísení
BUDETE POTŘEBOVAT: mísu a metlu na mísení POSTUP:
Příprava korpusu:
Troubu předehřejte na 180 °C a sušenky rozdrťte v míse. Smíchejte je s cukrem a rozpuštěným máslem. Rozprostřete směs do pečicí formy o průměru 28 cm a vložte na 12 minut do trouby. Po vytažení formy zvyšte teplotu na 210 °C.
Příprava náplně:
Do nerezové mísy s nasazenou metlou na mísení přidejte krémový sýr, cukr, sůl, mouku a citron. Nasaďte víko a šlehejte 30 vteřin rychlostí 1. Potom přidejte smetanu, vejce a vanilku a znovu šlehejte 30 vteřin rychlostí 1. Zvedněte šlehací hlavu, setřete stěrkou krém ze stěn mísy, znovu zaklopte a šlehejte minutu rychlostí 3. Vymažte formu po stranách a nalejte směs na korpus cheesecaku. Pečte 10 minut při teplotě 210 °C a potom snižte teplotu na 120 °C a pečte ještě hodinu. Nechte cheesecake chladnout v troubě, poté ještě alespoň 3 hodiny v lednici.
Tip: Sušenky můžete nahradit rozdrcenými perníčky. Krém můžete udělat z jakéhokoli čerstvého sýru - Lučina, Mascarpone, odlehčená varianta může být s tvarohem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.