• Oběd
  • 26.5.2020

Bramborová polévka - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

Bramborová polévka - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

2 osoby

  • 1ks Bobkový list
  • 75g Mrkev
  • 50 g Řapíkatý celer
  • Špetka Majoránka
  • 3ks Stroužek česneku
  • ½ lžička Kmín
  • 180g Brambory
  • 40g Sádlo
  • 10 g Sušené houby
  • 0,4l Voda
  • 1ks Cibule
  • 50 g Kořenová petržel
  • Špetka Sůl, Pepř

4 osoby

  • 2ks Bobkový list
  • 150g Mrkev
  • 100 g Řapíkatý celer
  • Špetka Majoránka
  • 6ks Stroužek česneku
  • 1 lžička Kmín
  • 300g Brambory
  • 60g Sádlo
  • 20 g Sušené houby
  • 0,6l Voda
  • 2ks Cibule
  • 100 g Kořenová petržel
  • Špetka Sůl, Pepř

6 osob

  • 3ks Bobkový list
  • 200g Mrkev
  • 150 g Řapíkatý celer
  • Špetka Majoránka
  • 9ks Stroužek česneku
  • 1½ lžička Kmín
  • 400g Brambory
  • 75g Sádlo
  • 30 g Sušené houby
  • 0,8l Voda
  • 3ks Cibule
  • 150 g Kořenová petržel
  • Špetka Sůl, Pepř

  1. Cibuli nakrájejte na klínky a ostatní zeleninu na kostičky. 
  2. Česnek, majoránku a pepř utřete se solí. 
  3. Houby namočte. 
  4. Zvolte opékání (vlastní/manuální nastavení) a rozpusťte sádlo. Přidejte zeleninu, kmín a bobkový list.
  5. Orestujte dozlatova. 
  6. Přidejte brambory, houby i s nálevem a vodu.
  7. Zvolte tlakové vaření (vlastní/manuální nastavení) na 8 minut. 
  8. Dochuťte utřenou směsí.

Recept je bez lepku a laktózy.

Doporučené produkty

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím