Brambory důkladně omyjte malým kartáčkem ve studené vodě.
Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 45 minut.
Připravte si dip ktipiti. V míse rozmačkejte fetu vidličkou. Fetu, okapané marinované papriky, řecký jogurt a Tabasco dejte do mixéru. Množství si můžete upravit dle své chuti. Mixujte 1 až 2 minuty, abyste získali hladký, jednotný dip. Dejte stranou do lednice.
Vyrobte si bylinkový olej. V míse smíchejte nakrájenou šalotku a česnek, pažitku, petržel, olivový olej, sůl a pepř. Dejte stranou.
Brambory vyjměte z fritézy Easy Fry a položte je na pečicí plech nebo prkénko. Nechejte je mírně vychladnout.
Pomocí podtácku brambory jemně zmáčkněte, abyste je zploštili na poměrně tenké placičky. Dochuťte paprikou, sušeným česnekem a směsí koření na brambory.
Vložte placičky do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 20 minut.
V případě potřeby udělejte několik dávek (v závislosti na velikosti vašich brambor).
Na talíř dejte trochu dipu ktipiti, poklaďte bramborovými placičkami a pokapejte bylinkovým olejem.
Doporučené produkty