• Svačina
  • 13.11.2023

Brambory Hasselback plněné slaninou a čedarem

Brambory Hasselback plněné slaninou a čedarem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 5 plátků čedaru
  • 6 tenkých plátků slaniny
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené jarní cibulky

Brambory omyjte.

Poté se dejte do krájení. Nožem lehce nařízněte spodní stranu brambor a odkrojte tenký plátek, aby zůstaly stabilní a nekutálely se. Položte je na prkénko. Umístěte vařečku podél každé strany brambor. Brambory nakrájejte příčně na plátky silné asi 1 až 2 mm a zastavte se, jakmile se nůž dotkne rukojetí vařeček. Tímto způsobem se vyhnete proříznutí celé brambory. Postup zopakujte se zbylými bramborami. Vložte na 30 minut brambory do mísy se studenou vodou.

Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 20 minut.

Brambory vyjměte a vložte do mísy. Přidejte olivový olej a sůl. Brambory dobře promíchejte, aby se v ingrediencích obalily.

Vylijte vodu z vaření ze dna koše. Vložte obalené brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 30 minut. Zkontrolujte, zda jsou usmažené, a v případě potřeby upravte čas.

Nožem nakrájejte plátky čedaru na 6 dílků a plátky slaniny na 10 dílků.

Brambory vyjměte z nádoby a nechejte 5 minut vychladnout.

Mezi řezy v bramborách rozdělte plátky slaniny a čedaru.

Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 10 minut.

Posypte nadrobno nakrájenou pažitkou a jarní cibulkou. Podávejte horké!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše