• Svačina
  • 22.4.2024

Brazilské Empadinhas - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

brauilské empadinhas.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • 2 křehké těsto
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 l vody
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 2 cl rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mouky
  • 50 g roztíracího sýra
  • 1 malá plechovka zelených nebo černých oliv
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce mléka

KROK 1: Do hrnce přidejte kuře, vodu a kostku vývaru. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 15 minut. Kuře sceďte a nechte vychladnout. Na zbytek receptu si rezervujte 12 cl vývaru.

KROK 2: Kuře rozdrobte vidličkou. V hrnci opékejte olej, česnek a cibuli na mírném ohni po dobu 2 minut za míchání stěrkou. Přidejte kuře, petržel, rajčata a mouku. Za stálého míchání vařte 2 minuty. Přidejte vývar a vařte další 1 minutu. Vyndejte na plech a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

KROK 3: Smíchejte kuře a sýr v nádobě. Křehké těsto rozválejte s trochou mouky a vykrajujte dostatečně velká kolečka, aby pokryly jednotlivé formičky dle vašeho výběru. Nechte těsto přečnívat přes okraje. Formičky naplňte do tří čtvrtin směsí, poté nakrájejte další menší kolečko, přikryjte a utěsněte přitlačením okrajů k sobě.

KROK 4: Smíchejte žloutek a mléko v malé misce a potřete vrchní část mini koláčů.

KROK 5: Formičky vložte do trouby vybavené plechem. Začněte vařit.

KROK 6: Vyklopte koláče na mřížku a před podáváním nechte vychladnout.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše