• Dezerty
  • 22.4.2024

Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura) - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura).jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
41 min

Suroviny

  • 200 g strouhané mrkve
  • 2 vejce
  • 100 g rostlinného oleje
  • 180 g moučkového cukru
  • 170 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 5 g prášku do pečiva (0,5 sáčku)
  • 100 g vody
  • 60 g moučkového cukru
  • 30 g hořkého kakaového prášku
  • 80 g másla
  • 1 lžíce tapiokového škrobu

KROK 1: Nalijte mrkev, vejce a olej do úzké nádoby. Pomocí ručního mixéru rozmixujte do hladka. Nalijte směs do nádoby a přidejte cukr, mouku, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva. Promíchejte stěrkou.

KROK 2: Kruhovou formu (20 cm x 6 cm) vymastěte máslem a posypte moukou. Nalijte směs do formy.

KROK 3: Umístěte formu do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte péct.

KROK 4: Vyjměte koláč z formy, položte na mřížku a nechte vychladnout.

KROK 5: Nalijte vodu, cukr a kakao do hrnce. Za stálého varu na mírném ohni míchejte metličkou po dobu 30 sekund. Sundejte z plotny. Přidejte máslo a tapiokový škrob. Promíchejte a rychle vraťte na oheň, aby směs zhoustla.

KROK 6: Směs nalijte na vršek dortu a poté pomocí lžíce nakreslete na boky dortu malé vlnky. Dobrou chuť!

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše