• Dezerty
  • 30.1.2022

Brioška - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-12.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 3 polévkové lžíce polotučné mléko
  • 1 sáček pekařské droždí
  • 2 vejce
  • 250 g hladká mouka
  • 50 g cukr
  • 1 čajová lžička sůl
  • 80 g měkké máslo
  • 100 g karamelizované mandle

Před vložením briošky do trouby potřete těsto žloutkem nebo rozšlehaným vejcem, aby mělo zlatý a lesklý vzhled.

Sáček pekařského droždí zřeďte ve 3 lžících vlažného mléka.

Nalijte směs do kuchyňského robotu. Přidejte 2 vejce, 250 g mouky, 50 g cukru a lžičku soli.

Uzavřete víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 80 g másla nakrájeného na malé kostičky.

Nasaďte zpět víko a stiskněte „Start“.

Po dokončení programu stiskněte „Start“

Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.

Do těsta zapracujte 100 g karamelizovaných mandlí a promíchejte.

Vytvořte bochánek, položte ho na plech vyložený pečicím papírem a přikryjte utěrkou.

Vložte do chladničky na 12 hodin.

Předehřejte troubu na 160 °C.

Pečte 30 min. a poté nechejte vychladnout na mřížce.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše