Před vložením briošky do trouby potřete těsto žloutkem nebo rozšlehaným vejcem, aby mělo zlatý a lesklý vzhled.
Sáček pekařského droždí zřeďte ve 3 lžících vlažného mléka.
Nalijte směs do kuchyňského robotu. Přidejte 2 vejce, 250 g mouky, 50 g cukru a lžičku soli.
Uzavřete víko a stiskněte „Start“.
Otvorem ve víku přidejte 80 g másla nakrájeného na malé kostičky.
Nasaďte zpět víko a stiskněte „Start“.
Po dokončení programu stiskněte „Start“
Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
Do těsta zapracujte 100 g karamelizovaných mandlí a promíchejte.
Vytvořte bochánek, položte ho na plech vyložený pečicím papírem a přikryjte utěrkou.
Vložte do chladničky na 12 hodin.
Předehřejte troubu na 160 °C.
Pečte 30 min. a poté nechejte vychladnout na mřížce.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty