• Dezerty
  • 30.1.2022

Brioška s čokoládou - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-19.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
95 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 200 g čokoládová pomazánka (viz recept)
  • 110 ml polotučné mléko
  • 1 sáček pekařské droždí
  • 3 žloutky
  • 250 g hladká mouka
  • 30 g cukr
  • 30 g máslo nakrájené na malé kousky
  • 40 g čokoládové hoblinky (volitelně)
  • sůl

Nahraďte čokoládovou pomazánku mandlovým krémem, džemem atd.

Nalijte 110 ml mléka a sáček droždí do kuchyňského robotu.

Uzavřete víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 250 g mouky, 2 žloutky, sůl, 30 g cukru a 30 g másla. Nasaďte zpět víko a stiskněte „Start“.

Těsto zpracujte ručně po dobu 1 minuty a válečkem ho rozválejte na trojúhelník.

Nakrájejte 8 proužků a rozetřete na ně 200 g čokoládové pomazánky.

Každý proužek stočte na sebe a vložte do formy.

Nechte 1 hodinu 30 minut odležet, někde, kde není průvan.

Troubu předehřejte na 165 °C (stupeň 5/6).

Briošku potřete posledním žloutkem a posypte hoblinkami čokolády.

Pečte 25 min.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše