• Oběd
  • 27.1.2022

Bulgurové rizoto se žampióny - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-50.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
28 min
Vaření
Vaření
17 min

Suroviny

  • 240 g bulgur
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 150 g žampióny
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 20 g smetana
  • 2 polévkové lžíce drcená čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř

Do nádoby robotu dejte rozkrojenou cibuli a stroužek česneku.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 150 g žampiónů.

Pokud jsou velké, rozpulte je či rozčtvrťte. Stiskněte „Start“.

Špachtlí oddělte směs od stěn nádoby.

Do robota vložte míchací nástavec.

Přidejte 2 lžíce olivového oleje.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte 240 g bulguru, 500 ml zeleninového vývaru, 20 g smetany, sůl a pepř.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte drcenou petrželku.

Po skončení varu nechte 20 minut v nádobě odpočinout.

Pak ihned servírujte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše