• Dezerty
  • 30.1.2022

Canelé - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

11-14.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
11 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • 220 g cukr
  • 120 g hladká mouka
  • 60 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 2 celá vejce
  • 2 žloutky

Do mísy kuchyňského robotu vybaveného šlehačem nalijte 500 ml mléka a přidejte špetku mleté vanilky.

Uzavřete víko a stiskněte „Start“.

Na konci programu nalijte do mísy horké mléko a přidejte 60 g másla nakrájeného na kostičky. Nechejte roztát.

Šlehač odpojte. Do mísy kuchyňského robotu vybaveného sekacím nožem vložte 120 g mouky, 220 g cukru, 2 žloutky a 2 celá vejce.

Uzavřete víko a stiskněte „Start“.

Do mísy kuchyňského robotu přidejte směs mléka a másla.

Uzavřete víko a stiskněte „Start“

Těsto nechte odležet alespoň 3 hodiny v chladničce.

Troubu předehřejte na 220 °C.

Těsto nalijte do forem na canelé a poté pečte 10 minut.

Snižte teplotu trouby na 160 °C a pokračujte v pečení dalších 40 minut.

Před podáváním nechte vychladnout.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše